«Είδα το παιδί μου με μώλωπες» - Σοκάρει μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες

Καταγγέλλει ότι το παιδί της είχε σημάδια όταν επέστρεφε από το σχολείο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας  Λάρισας η μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες μόλις εννέα ετών, καθώς το παιδί της, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή της, κάθε φορά που επέστρεφε από το σχολείο είχε σημαδια και μώλωπες 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, η μητέρα του 9χρονου Στέφανου άρχισε να παρατηρεί σημάδια στο παιδί της τους τελευταίους μήνες. Σημάδια ανεξήγητα που δεν υπήρχαν όταν το παιδί έφευγε το πρωί από το σπίτι για το ειδικό σχολείο όπου φοιτά.

Η μαρτυρία της στο Star αποκαλύπτει τις απαντήσεις που καταγγέλει ότι έπαιρνε από το σχολείο:

«Είδα το παιδί μου με σημάδια, μώλωπες και κοψίματα, καθώς επέστρεφε από το σχολείο. Κάθε φορά που έβλεπα το παιδί σε αυτή την κατάσταση  επικοινωνούσα με το σχολείο για να δω τι έγινε και πώς προκλήθηκαν τα σημάδια. Δεν έπαιρνα πειστική απάντηση, ενώ τις περισσότερες φορές δεν το είχαν αντιληφθεί και τους ενημέρωνα εγώ. Μου έλεγαν ότι θα το διερευνήσουν και ότι αυτά γίνονται στιγμιαία. ναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να μάθω την αλήθεια», είπε η μητέρα μιλώντας στο Star.

Η μήνυση στην Ασφάλεια Λάρισας κατατέθηκε στις 13 Ιανουαρίου και οι αστυνομικοί έχουν λαβει καταθέσεις από τη μητέρα και τους εκπαιδευτικούς. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα διαβιβαστέι στον αρμόδιο εισαγγελεά για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο Στέφανος είναι το παιδί που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το σπίτι του από αναμμένο κερί.

Στο εδώλιο τέσσερις εργαζόμενες ορφανοτροφείου

Οι καταγγελίες για κακοποίηση στο Ορφανοτροφείο της Καλλιθέας άνοιξαν τον δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης σε τέσσερις εργαζόμενες.

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους ορφανοτροφείου μετά τη μήνυση Μιχαηλίδου 

Ένα από τα 23 παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο περιέγραψε στις δικαστικές αρχές τα όσα βίωνε:

Μας βαρούσαν. Τέσσερις γυναίκες εργαζόμενες. Έκατσα μέσα στην αποθήκη πέντε λεπτά για τιμωρία.  Μας έβαζαν τιμωρία στον τοίχο και μας βαρούσαν. Μας χτυπούσαν στην πλάτη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τον  περασμένο Φεβρουάριο η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για κακοποίηση παιδιών.

Ακολούθησαν δύο έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα που αποκάλυψε το Star, αναφέρονται σε συνθήκες παραμέλησης των παιδιών και εν δυνάμει κακοποίησής τους

Η εργαζόμενη που κατήγγειλε πρώτη την κακοποιηση των παιδιών στο Ορφανοτροφείο ισχυρίστηκε στις αρχές: "Τα παιδιά μου είχαν εκμυστηρευθεί ότι κατά την περίοδο του covid τον Μάρτιο του 2021, η μαγείρισσα του ιδρύματος τους  πήγαινε στην αποθήκη, τους χτύπαγε και γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα".

Οι τέσσερις εργαζόμενες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματική βλάβη και απειλή.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top