Θάνατος Βαλυράκη: Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

«Η οικογένειά του θέλει να μάθει ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών»

Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. «Η οικογένειά του θέλει να μάθει ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού.

Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή στην υπόθεση - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Ant1.

Υπόθεση Βαλυράκη: Δέχθηκε 15 χτυπήματα από διαφορετικά όργανα

Σήφης Βαλυράκης

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί νεκρό το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο, όμως δεν επέστρεψε ποτέ. Η οικογένειά του έκανε από την αρχή λόγο για εγκληματική ενέργεια, ενώ από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με ψαράδες.

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του Μίνα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία αρχείου ndp

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του Μίνα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία αρχείου ndp

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατός του οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

«Η οικογένειά του θέλει να μάθει ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών»

«Υπάρχουν σοβαρές αποχρώσεις ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντος βουλευτή, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Ακόμα, έκανε λόγο για παραλήψεις στη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο, όπως είπε, η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων.

Σήφης Βαλυράκης

Τέλος, χαρακτήρισε «ευτελή» τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να λάβει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και για αυτό θέλει να βγάλει τον θάνατο του Σήφη εγκληματική ενέργεια.

«Η οικογένεια θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, ποιοι το έκαναν και ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών», υπογράμμισε ο δικηγόρος και έκανε λόγο για μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top