Κάτω Πατήσια: Πληροφορίες ότι ο 14χρονος κατέγραψε τον θάνατό του

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

 

Είχε πέσει θύμα bullying ο 14χρονος που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια ή ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα επικίνδυνης διαδικτυακής πρόκλησης; Σε αυτά τα ερωτήματα αναζητά απαντήσεις η αστυνομία και η Δίωξη Ηλέκτρονικού Εγκλήματος. Υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε καταγράψει τον θάνατό του στο κινητό του τηλέφωνο.

Η αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη με την αστυνομία να ερευνά με μεγάλη προσοχή τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Αυτοκτονία 14χρονου: Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό του μαθητή

Ήδη οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν αν το παιδί είχε πέσει θύμα bullying τις τελευταίες μέρες, βάσει μαρτυριών συμμαθητών του. 

Σημαντικές θεωρούνται επίσης οι καταθέσεις συγγενικών του προσώπων, ώστε να διαπιστωθεί αν είχε αναφέρει ή είχε παραπονεθεί για κάτι στους γονείς του. 

Αυτοκτονία 14χρονου: «Του έκαναν άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει»

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξετάζουν αν συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι blackout challenge που έχει γίνει viral στο TikTok.

Αυτοκτονία 14χρονου: Σήμερα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σήμερα αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 14χρονου, ενώ χθες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήρε στα χέρια της τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. 

Kάτω Πατήσια: Το Βlackout challenge πίσω από την αυτοκτονία του 12χρονου;

Οι γονείς του αναμένεται επίσης να καταθέσουν εκ νέου, ενώ σημαντικές κρίνονται και οι καταθέσεις από το σχολικό περιβάλλον του αγοριού. 

Αυτοκτονία 14χρονου: Πληροφορίες ότι κατέγραψε τον θάνατό του

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανέθεσε την έρευνα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πληροφορίες ότι ο 14χρονος κατέγραψε τον θάνατό του με το κινητό του τηλέφωνο. 

Οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν ότι το παιδί βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τον θάνατό του και γι’ αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο το παιδί να έπαιρνε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση. 

Το κινητό του τηλέφωνο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκτιμάται ότι θα δώσει αρκετές απαντήσεις για το αν τελικά ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή είχε πέσει θύμα bullying ή έγινε κατά λάθος κατά τη διάρκεια κάποιου επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού. 

Αυτοκτονία 14χρονου: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εξετάσει μεταξύ άλλων αν ο θάνατος του παιδιού συνδέεται με το «Blackout Challenge» ή άλλιώς «πρόκληση συσκότισης», που έχει γίνει viral στο TikTok.

Η «πρόκληση», η οποία έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές, ενθαρρύνει τους συμμετέχοντας να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Παράλληλα, θα ερευνηθούν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το άτυχο παιδί είχε πέσει θύμα άγριου bullying, ενώ στα σενάρια για τους λόγους που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία περιλαμβάνεται και εκείνο της ερωτικής απογοήτευσης.

Αυτοκτονία 14χρονου: Το συγκινητικό «αντίο» από τους συμμαθητές του

Το αντίο των συμμαθητών του στον 14χρονο που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια

Οι συμμαθητές του 14χρονου σχημάτισαν με τις τσάντες τους το όνομά του στο προαύλιο του σχολείου

Χθες οι συμμαθητές του παιδιού σχημάτισαν με τις σχολικές του το όνομα του 14χρονου, άναψαν καπνογόνα και φώναζαν το όνομά του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του πουν το δικό τους αντίο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top