Kάτω Πατήσια: Το Βlackout challenge πίσω από την αυτοκτονία του 12χρονου;

Βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 12χρονου που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια. 

Ο έφηβος βρέθηκε απαγχωνισμένος στο δωμάτιο του από τη μητέρα του, ενώ η είδησή έγινε γνωστή καθώς ο αδερφός του ακύρωσε τη συμμετοχή του σε Πανελλήνιους αγώνες παγκράτιου το Σαββατοκύριακο. 

Κάτω Πατήσια: 12χρονος αυτοκτόνησε – Τον βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο μετά από την κλήση της μητέρας, αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα του βρέθηκε το κινητό του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο θάνατός του να σχετίζεται με το blackout challenge του TikTok. Ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναλάβει την υπόθεση και έχει υποβάλλει μήνυση στη δημοφιλή πλατφόρμα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολύ σπάνια παιδιά τόσο μικρής ηλικίας αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι ο θάνατος του 12χρονου οφείλεται σε κάποιο φονικό «παιχνίδι». Οι αρχές μελετούν, επίσης, το ενδεχόμενο το παιδί να είχε πέσει θύμα bullying. 

Τι είναι το blackout challenge - Δέκα παιδιά έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ

Οι έφηβοι που συμμετέχουν στο «blackout challenge» δένουν τον λαιμό τους με τα κορδόνια του παπουτσιού τους μέχρι να λιποθυμήσουν, προκειμένου να τραβήξουν βίντεο και να το ανεβάσουν στο TikTok, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε αυτές τις ηλικίες. 

Το φονικό «παιχνίδι» έχει προκαλέσει τετραπληγία σε πολλά παιδιά στις ΗΠΑ, ενώ δέκα έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτό. Οι γονείς τους έχουν υποβάλλει μήνυση κατά του TikTok. 

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους, καθώς στερούν το οξυγόνο από τον εγκέφαλό τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει βλάβη στον εγκέφαλο, μόνιμη απώλεια της νευρολογικής λειτουργίας, δια βίου νοητική αναπηρία ή ακόμα και θάνατο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top