Κάτω Πατήσια: 12χρονος αυτοκτόνησε – Τον βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του

Εξετάζεται αν οφείλεται σε παιχνίδι του TikTok

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα 12χρονο αγόρι έβαλε τέλος στη ζωή του, την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό ότι αναβλήθηκαν οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παγκρατίου που γίνονται στο Λουτράκι, καθώς ο αδερφός του 12χρονου αγοριού δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς βρήκαν το παιδί τους απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας loutraki365.gr, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το αγόρι στην αυτοκτονία.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το παιδί σε αυτή τη πράξη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Τι είναι το «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο challenge, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες πνίγονται στην ουσία, κρατώντας την αναπνοή τους ή χρησιμοποιώντας οικιακά είδη, όπως κορδόνια παπουτσιού, για να σταματήσουν σκόπιμα το οξυγόνο στον εγκέφαλό τους και να επέλθει το λεγόμενο blackout. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που στερεί το απαραίτητο οξυγόνο από τον εγκέφαλο, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει από μέτρια έως σοβαρή βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων και οδηγεί σε μόνιμη απώλεια νευρολογικής λειτουργίας, δια βίου νοητική αναπηρία ή ακόμα και θάνατο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top