Τέλος από σήμερα η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα

Από σήμερα χαλαρώνουν τα μέτρα τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα αεροπλάνα

Επιβάτης που φοράει μάσκα προσώπου περνάει δίπλα από έναν πίνακα πληροφοριών πτήσης στο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle (AP)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) συστήνουν από σήμερα την κατάργηση της μάσκας στα αεροδρόμια καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση οι ECDC και EASA εξακολουθούν να επισημαίνουν πως η μάσκα είναι μία από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης του COVID-19.

Κορωνοϊός: Φεύγουν από την 1η Ιουνίου και οι μάσκες

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται, παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/ N95 /KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στην Ε.Ε.

Η Γαλλία καταργεί την μάσκα και στα μέσα μεταφοράς

Στη Γαλλία καταργείται από σήμερα και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα οι επιβάτες σε μετρό, λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο αλλά και τα ταξί δε θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα. Η χρήση αυτής «συνιστάται» πλέον μόνο σε αυτά τα μέρη, ιδίως για ευάλωτους ή ηλικιωμένους ή τις «ώρες αιχμής» που υπάρχει συνωστισμός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top