Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στην Ε.Ε.

Νέα σύσταση του ECDC για τη χρήση μάσκας

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα - AP Video

«Τέλος» στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό βάζουν το ECDC και ο EASA στα αεροπορικά ταξίδια. Ωστόσο, οι κανόνες για τη χρήση τους θα διαφέρουν ανάλογα την αεροπορική εταιρία.

H χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη

Χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ειδικότερα, οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19.

Η νέα σύσταση θα ισχύσει από τις 16 Μαΐου.

Φόβοι για νέο κύμα κορωνοϊού - Δύο νέες παραλλαγές διαφεύγουν της ανοσίας

καταργείται η μάσκα στα αεροδρόμια

Κορωνοϊός: Οι κανόνες για τις μάσκες θα διαφέρουν ανάλογα την αεροπορική εταιρία

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρία

Για παράδειγμα, οι εταιρίες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95, που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.

Η επικαιροποίηση του εν λόγω κοινού πρωτοκόλλου λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία, ιδίως τα επίπεδα εμβολιασμού και την φυσικά αποκτηθείσα ανοσία, καθώς και τη συνοδευτική άρση των περιορισμών σε έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top