Κορωνοϊός: Φεύγουν από την 1η Ιουνίου και οι μάσκες

Τι θα γίνει με μέσα μεταφοράς, αεροπλάνα και πλοία

«Αντίο» στις μάσκες θα πούμε, όπως όλα δείχνουν, από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την άρση της υποχρεωτικότητας για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι χώροι που θα παραμείνει υποχρεωτική, όπως τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και τα σχολεία, μέχρι το κλείσιμο τους. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες.

Ανησυχία για τα κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα - Πού εντοπίστηκαν

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως γίνονται συζητήσεις για το τι θα γίνει τελικά με τη μάσκα.

Μάσκες Ερμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την άρση της υποχρεωτικότητας για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

O ίδιος υπογράμμισε πως τα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο (οι υψηλού κινδύνου, οι μεγαλύτερες ηλικίες ή αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα) όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό «να σκεφτούν πολύ σοβαρά να συντηρήσουν και να κρατήσουν τη μάσκα».

Πανελλήνιες 2022: Τι θα ισχύει για μάσκα, ανεμβολίαστους και τεστ

Τι θα γίνει με μέσα μεταφοράς, αεροπλάνα και πλοία

Ο προβληματισμός για τη χρήση της μάσκας αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) κατήργησαν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις.

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στην Ε.Ε.

Έτσι, είναι πολύ πιθανόν από 1η Ιουνίου να πούμε «αντίο» και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα αεροπορικά ταξίδια προς και εκτός Ελλάδας.

Το ECDC και ο EASA κατήργησαν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις

Αυτό, προφανώς θα συμπαρασύρει και τα ταξίδια με πλοίο, όχι όμως απαραίτητα και τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί εξετάζεται οι μάσκες να παραμείνουν υποχρεωτικές σε αυτή τη φάση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top