Γρ. Λέων: Η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν, η κεταμίνη ήταν το ύστατο φονικό όπλο

Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για να πεθάνει, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν στην προσπάθεια να την σκοτώσουν, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια που είχε γίνει». 

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. 

Λέων: «Από τις τρίχες της Τζωρτζίνας θα μπορούμε να πάμε πίσω ανά μήνα»

Ο έμπειρος ιατροδικαστής είπε πως η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για την αιτία θανάτου, η οποία είναι η δηλητηρίαση από τεράστια ενδοφλέβια δόση κεταμίνης. 

Βγήκε το πόρισμα για την Τζωρτζίνα - Ενδοφλέβια χορηγήθηκε η κεταμίνη

Στην έκθεση συστήνεται η εκταφή του παιδιού προκειμένου οι αρχές να πάρουν τρίχες από το κεφάλι του και να τις εξετάσουν. Ο Γρηγόρης Λέων λέει πάντως πως «θα μπορούσε να χρειαστεί εκταφή για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες». 

Σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Λέων υπενθύμισε πως έχουν διενεργηθεί τοξικολογικές εξετάσεις, σε μία από τις οποίες έχει ανιχνευθεί και η κεταμίνη. 

«Άρα οι έρευνες δεν αναμένουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις κάποιο νέο στοιχείο, γιατί ήταν αρνητικές για αντίστοιχες ουσίες. Το επίκεντρο των ερευνών είναι αν επιβεβαιωθούν ιστολογικά ευρήματα που υπήρχαν με ερωτηματικά. Και εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουμε ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top