Βγήκε το πόρισμα για την Τζωρτζίνα - Ενδοφλέβια χορηγήθηκε η κεταμίνη

Την εκταφή του παιδιού, ζητά ο ιατροδικαστής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών. Σε κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη.

Η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια και στο σπίτι - Η Ρούλα δεν το είπε σε γιατρό

Έτοιμο είναι το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην Εισαγγελία.

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star 

Τα μηνύματα Δήμητρας - Μάνου για τα βίαια ξεσπάσματα του Δασκαλάκη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι αιτία θανάτου του κοριτσιού είναι η δηλητηρίαση από θανατηφόρα δόση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη, η οποία κατά 99% χορηγήθηκε ενδοφλέβια, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης της ουσίας.

Πάτρα - Τζωρτζίνα και Ρούλα Πισπιρίγκου

Ακόμα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπάρχουν ευρήματα όπως κενοτοπιώδης εκφύλιση μέρους του ήπατος, κάτι που όπως αναφέρουν οι γιατροί ήταν αναμενόμενο, καθώς το παιδί έπαιρνε βαριά φάρμακα για την εγκεφαλοπάθεια.

Επίσης, εντοπίστηκε πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση και μικρή πνευμονοραγία.

Τέλος, στο πόρισμά του, ο κ. Μπουζιάνης αναφέρει ως σχόλιο ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος στις τρίχες της Τζωρτζίνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε χορηγηθεί και στο παρελθόν κεταμίνη ή άλλη ουσία. Δεν αποκλείεται μετά τη σύσταση του ιατροδικαστή η εκταφή του κοριτσιού. 

Ρούλα Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, Τζωρτζίνα

Κοινό εύρημα σε Τζωρτζίνα και Μαλένα η πνευμοραγία - Τι μπορεί να σημαίνει;

Η πνευμονοραγία που καταγράφεται στο τελικό πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από τον Σωτήρη Μπουζιάνη αποτελεί κοινό εύρημα με τη Μαλένα. Τι σημαίνει μπορεί να σημαίνει, όμως, η πνευμονοραγία;  

«Εάν υπάρχει πνευμονοραγία προφανώς είναι εύρημα συμβατό με το είδος και την αιτία θανάτου που έχουμε πει, τον ασφυκτικό θάνατο. Η πνευμονοραγία είναι μια αιμοραγία που παρουσιάζεται στο εσωτερικό των πνευμόνων και μπορεί να συναντηθεί και στον ασφυκτικό θάνατο», σχολίασε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. 

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η πνευμονοραγία δεν αποτελεί ειδικό εύρημα για τους θανάτους των παιδιών και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο του, χωρίς τα άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Ο Γρηγόρης Λέων μιλά για την πνευμονοραγία. Τι μπορεί να σημαίνει; - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top