Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην αίθουσα μετά την απόφαση

Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Ζακ Κωστόπουλος: Ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Οι γονείς του

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το Εφετείο Αθηνών / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi 

Ζακ Κωστόπουλος: «Του έριξα μερικές κλωτσιές ξώφαλτσες»

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς, που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί έξω από το Εφετείο Αθηνών για τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi 

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μίσος, οργή και μανία» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε από την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα. Η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Μάγδα Φύσσα δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Μάγδα Φύσσα δίκη Ζακ Κωστόπουλου

«Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε από την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα - Η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα γίνουν συλλήψεις / Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Ένταση στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ

Στη συνέχεια υπήρξε διαπληκτισμός με συνδικαλιστή αστυνομικό και τη Μάγδα Φύσσα. Παρενέβησαν τα ΜΑΤ στο διάδρομο προκειμένου να τον απομακρύνουν. Στρίμωξαν με δυο ασπίδες τη Μάγδα Φύσσα σε μια γωνία και δεν την άφηναν να προχωρήσει μέχρι που παρενέβη ο επικεφαλής της διμοιρίας.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Στο δικαστήριο, μετά το άκουσμα της απόφασης, δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi 

Ζακ Κωστόπουλος: «Λύγισε» η μητέρα του στο δικαστήριο

Όταν τα ΜΑΤ βγήκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, η Μάγδα Φύσσα άρχισε να τους φωνάζει «ντροπή», μαζί με άλλους συγκεντρωμένους. 

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έχει εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ για τους αστυνομικούς έχει προτείνει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Σημειώνεται πως σήμερα στις 18.30 έχει συγκέντρωση στο Μοναστηρακι για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτ/ιο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top