Φωτιά Μάτι: Έφεση στο βούλευμα άσκησε ο εισαγγελέας

Τι ζητά ο εισαγγελέας

Μάτι: Νέο βούλευμα - Ανάκριση για κακούργημα σε 5 στελέχη της Πυροσβεστικής/ Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/4/22)

Έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη φωτιά στο Μάτι άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών. Θέτει ζήτημα ακυρότητας γιατί η δικογραφία επέστρεψε στον ανακριτή για τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα.

Έφεση άσκησε Εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Μεϊδάνης, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τα πρώην στελέχη της πυροσβεστικής που εμπλέκονται στην υπόθεση της φονικής φωτιάς στο Μάτι με τα 103 θύματα.

Μάτι: Ανοίγει ο δρόμος για ολική ανασυγκρότηση μετά τη φωτιά

Ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε ζήτημα απόλυτης ακυρότητας λόγω της απόφασης να επιστρέψει η δικογραφία για τη φονική φωτιά στο Μάτι στον ανακριτή για τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα αναφορικά με πέντε πρόσωπα. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι κατά το νόμο θα πρέπει πρώτα να ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας και στη συνέχεια να συνεχιστούν οι ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί. 

Μάτι: Νέο βούλευμα - Ανάκριση για κακούργημα σε 5 στελέχη της Πυροσβεστικής

Σχετικά με την απαλλαγή έξι κατηγορούμενων, ο εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με το δικαστικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη. 

Μάτι: Ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Ματθαιόπουλου

Επίσης, θέτει και ζήτημα αρνητικής υπέρβασης εξουσίας, λόγω ανυπαρξίας του διατακτικού του βουλεύματος ως προς 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.

Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφανθεί, αν τελικά θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top