Πάτρα: Πότε δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο;

Ο γιατρός του παιδιού, Ανδρέας Ηλιάδης δίνει απαντήσεις

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης απάντησε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη χορήγηση κεταμίνης στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως είπε χορηγήθηκε κεταμίνη μόνο μία φορά. Υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν. 

Στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε δύο φορές κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου απάντησε ο γιατρός του παιδιού, Ανδρέας Ηλιάδης. 

Αποκλειστικό Star: «Η Ρούλα ήταν η μεγαλύτερη ηθοποιός», λέει ο Μάνος

«Τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα π0ου δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα ξανά» ο κ. Ηλιάδης.

Ανδρέας Ηλιάδης

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης

Όπως εξήγησε το συγκεκριμένο φάρμακο δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. 

Πάτρα: «Η μάνα του Μάνου έκανε την καταγγελία στο Χαμόγελο του παιδιού»

«Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο, το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», είπε.

Όσον αφορά στη συνταγογράφηση της κεταμίνης, ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι γίνεται πάντα ονομαστικά και αφροά αποκλειστικά στον συγκεκριμένο ασθενή. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Υπήρχε έγγραφο στο κρεβάτι της Τζωρτζίνας για κεταμίνη

«Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση», κατέληξε.

Λέων: «Δηλητήριο στα χέρια ανίδεων η κεταμίνη»

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε στην ίδια εκπομπή όσα ακούγονται για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου. 

«Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου»

«Καταρχάς η κεταμίνη είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται όχι σε διάρκεια, αλλά στο περιβάλλον της εντατικής. Άνθρωποι ανίδεοι προσπαθούν να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των γιατρών. Δε θα δούμε ποτέ την κεταμίνη να χορηγείται σαν την αντιβίωση», είπε και συνέχισε:

«Ο κ. Ηλιάδης μας λέει το πρωτόκολλο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει καταγραφεί η χρήση της. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Ο κ. Ηλιάδης μας λέει ότι, όταν κάποιος κάνει χρήση μίας αμπούλας την καταγράφει και την αντικαθιστά για να είναι σταθερή η παρουσία της στην εντατική θεραπεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top