Πρωτομαγιά: Κοντινοί και οικονομικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Πρωτομαγιά

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων, που καταγράφηκε το Πάσχα, δεν έχουν προηγούμενο οι προ-κρατήσεις και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών. Πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν εκδρομή την Παρασκευή (29/4) με ημερομηνία επιστροφής τη Δευτέρα (2/5).

«Το ποσοστό προ-κρατήσεων το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), αγγίζει ακόμα και το 93%, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις φτάνει ακόμη και τα 900 ευρώ, στη Σαντορίνη», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι αν και τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται πλέον προς μίσθωση είναι κατοικίες πολυτελείς που στοχεύουν σε υψηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα, ακόμη και σήμερα υπάρχουν για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής οικονομικές επιλογές.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών, ενώ ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο.Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την πόλη», συμπλήρωσε.

Πού να πάτε εκδρομή την Πρωτομαγιά και πόσο θα κοστίσει

Προορισμοί της τελευταίας στιγμής έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και η Ραφήνα. 

«Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 257€ έως 299€, για κατοικίες από 47τμ έως 65τμ στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής», είπε.

παραλία Αγ. Μαρίνας

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (Αγ. Μαρίνα, φωτ. αρχείου eurokinissi)

Την ίδια ώρα, όσοι καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς (29/04 έως 2/05) και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς να δαπανήσουν περισσότερα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

«Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία 30τμ μισθώνεται προς 167€, στο Πευκί κατοικία 37τμ προς 171€ και στον Αμάρυνθο, κατοικία 135τμ μισθώνεται προς 245€ για τρεις διανυκτερεύσεις», ανέφερε ο κ. Μπάκας. 

Κοντινοί είναι και οι προορισμοί της Πελοποννήσου, πρόσθεσε, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς. 

«Κοντινοί προορισμοί έως 1- 1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 45τμ στο Λέχαιο είναι 272€, το Τολό Αργολίδος, όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 257€ για κατοικία 115τμ.

Λίγο πιο μακριά, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 43τμ μισθώνεται προς 193€ για τρεις διανυκτερεύσεις και η Ακράτα, όπου κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 220€. Σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες και στην Κουρούτα, με συνολικό κόστος μίσθωσης τα 250€, αλλά και στο Αρκούδι του Ν. Ηλείας, όπου κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 159€», είπε.

Τολό Παραλία

Παραλία του Τολού (φωτ. eurokinissi)

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Νέα Ποτίδαια, τα Νέα Μουδανιά και η Ολυμπιάδα, σε χιλιομετρική απόσταση, από 60χιλ έως 90χιλ από τη συμπρωτεύουσα.

«Στα Νέα Μουδανία κατοικία 42τμ μισθώνεται προς 166€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 42τμ προς 158€», είπε.

Σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη.

Στο Πευκοχώρι κατοικία 35τμ μισθώνεται προς 153€ και στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 165€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Γιατί επιλέγονται τα αυτοτελή διαμερίσματα για τα τριήμερα

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, ένας βασικός λόγος που επιλέγονται αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες, είναι η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε, ότι ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για να μαγειρέψει μία οικογένεια και να περάσει πιο οικονομικά τις ημέρες του Πάσχα.

«Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημέρες, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς  και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον. Αν πάλι, έχει παιδιά μικρής ηλικίας, τότε τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα, αλλά είναι σαφώς περισσότερα.

Βουρβουρού Χαλκιδική

Βουρβουρού Χαλκιδική (φωτ. eurokinissi)

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top