Πάσχα: Προορισμοί έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις 2,5 ώρες από την Αθήνα

Ανάρπαστοι οι δημοφιλείς προορισμοί ης νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ανάρπαστοι έχουν γίνει το φετινό Πάσχα οι δημοφιλείς προορισμοί της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Το ποσοστό προ-κρατήσεων το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), αγγίζει ακόμη και το 100%, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις φτάνει ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

«Φέτος, εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο. Δεν είναι λίγοι όσοι προτιμούν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών, με στόχο το γέμισμα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στη κύρια κατοικία», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Όπως πρόσθεσε, οι τιμές στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφουν αυξητικές τάσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ μεγάλο ποσοστό προ-κρατήσεων είχε καταγραφεί ήδη από τα τέλη του Μαρτίου, όπου οι τιμές βρίσκονταν σε λογικά επίπεδα για την εποχή και η διαθεσιμότητα ακινήτων ήταν ικανή για τον εκάστοτε οικογενειακό προϋπολογισμό. 

σαλόνι σαλέ

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Αν και τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται πλέον προς μίσθωση είναι κατοικίες πολυτελείς που στοχεύουν σε υψηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα, ακόμη και σήμερα υπάρχουν για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής οικονομικές επιλογές», σημείωσε.

19+1 εκδρομές για το Πάσχα: Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει

Προορισμοί της τελευταίας στιγμής έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις

Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και το Σούνιο.

«Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 254€ έως 300€, για κατοικίες από 30τμ έως 60τμ. στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (φωτ. αρχείου unsplash)

Την ίδια ώρα, όσοι καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο 22 Απριλίου Μ. Παρασκευή έως 25 Απριλίου Δευτέρα του Πάσχα και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς να δαπανήσουν περισσότερα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο.

Ακριβότερο κατά 15% το ταξίδι με πλοίο το Πάσχα - Δείτε παραδείγματα

«Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνας από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί, έως 1- 1,5 ώρα, είναι το Λουτράκι, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 48τμ είναι 210€, το Τολό Αργολίδος, όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 286€, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών βρίσκονται το Αίγιο, όπου κατοικία 45 τμ μισθώνεται προς 171€, τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 162€ για τρεις διανυκτερεύσεις και η Ακράτα, όπου κατοικία 63τμ μισθώνεται προς 157€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

 

Λίγο μακρύτερα, σε χιλιομετρική απόσταση 2,5- 3 ωρών από την πρωτεύουσα,  διατίθενται κατοικίες τόσο στην Κουρούτα Ηλείας, με συνολικό κόστος μίσθωσης 285€, όσο και στο Αρκούδι του Ν. Ηλείας όπου κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 204€. 

Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Πρωτομαγιά

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Νέα Ποτίδαια, τα Νέα Μουδανιά και η Ολυμπιάδα, σε χιλιομετρική απόσταση, από 60χιλ έως 90χιλ από τη συμπρωτεύουσα. 

«Στη Νέα Ποτίδαια το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 261€, στα Νέα Μουδανιά κατοικία 70τμ μισθώνεται προς 227€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 45τμ προς 158€», είπε.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Πρωτομαγιά

Σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. 

Στο Πευκοχώρι κατοικία 37τμ μισθώνεται προς 216€, στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 158€ και στην Ουρανούπολη κατοικία 90τμ μισθώνεται προς 282€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Γιατί επιλέγονται τα αυτοτελή διαμερίσματα για τις ημέρες του Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, ένας βασικός λόγος που επιλέγονται αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες, είναι η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε, ότι ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για να μαγειρέψει μία οικογένεια και να περάσει πιο οικονομικά τις ημέρες του Πάσχα.

«Μπορεί για τους νεότερους ή και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημερών, τότε θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα, όπως ο καφές κλπ, καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον. Στην περίπτωση που μία οικογένεια έχει και μικρά παιδιά, τότε τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα, αλλά είναι και σαφώς περισσότερα», σχολίασε ο κ. Μπάκας. 

Σπίτι στη λίμνη

«Οι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους, αλλά και της διαθεσιμότητας, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουν τις διακοπές τους, τόσο καλύτερες τιμές μπορούν να επιτύχουν». (φωτ. αρχείου unsplash)

Όπως πρόσθεσε, σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget», ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής, λόγω τόσο του πληθωρισμού, όσο και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί. 

«Η δυνατότητα να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις και να απασχολήσεις τα παιδιά, αν είναι μικρά ηλικιακά, παρέχει τελικά την ευχέρεια να καταφέρεις να διαμείνεις κάπου 2-3 ημέρες» είπε, μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top