Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Πρωτομαγιά

Πώς θα πάμε στις εκκλησίες – Τι ισχύει με μάσκες και διασκέδαση

Οι ανακοινώσεις για την αναστολή των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό έως τον Σεπτέμβριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, θα λάβουν χώρα κανονικά όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις», είπε ο Θάνος Πλεύρης την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώνοντας την αναστολή των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού από την Πρωτομαγιά.

Οι εορτασμοί θα γίνουν, μεν, κανονικά, ωστόσο πολλοί από τους περιορισμούς, όπως η είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό ή rapid test, θα ισχύουν κανονικά.

Άρση μέτρων: Σκέψεις για διαγραφή προστίμου σε όσους εμβολιάστηκαν

Η χρήση μάσκας

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους και στους χώρους εργασίας.

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου - Πετάμε και τις μάσκες

Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις, όπου κάποιος εργάζεται σε ατομικούς χώρους εργασίας, για όσους έχουν ιατρική βεβαίωση ότι δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας, αλλά και στα παιδιά κάτω των 4 ετών.

Τα μέτρα στις εκκλησίες για το Πάσχα

Η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των ναών, ενώ – όπως υπογράμμισε και ο υπουργός Υγείας – θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή με την περιφορά του Επιταφίου αλλά και στην Ανάσταση.

Ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα συστήνουν οι ειδικοί / Πηγή: ΕΡΤ

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι ιερείς και οι ιεροψάλτες αλλά μόνο κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Η είσοδος στους ναούς θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test, ενώ οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να επιδεικνύουν self test.

Τι ισχύει σε διασκέδαση και εστίαση

Με περιορισμούς θα γίνει και η διασκέδαση τις μέρες του Πάσχα.

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση και εμπορικά καταστήματα από 1η Μαΐου

Η είσοδος στα καταστήματα θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Κορωνοϊός: Στην Αττική τα μισά κρούσματα σήμερα 

Για τους υπαίθριους χώρους επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό rapid test.Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να φοράει μάσκα υψηλής προστασίας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο για την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο.

Τι ισχύει για το λιανεμπόριο

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι υποχρεωτική.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους, όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο ή όσους έχουν αρνητικό rapid test.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top