Άρση μέτρων: Σκέψεις για διαγραφή προστίμου σε όσους εμβολιάστηκαν

«Παράθυρο» Πλεύρη και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην άρση των μέτρων, που ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο.

«Παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης», σημείωσε, εξηγώντας ότι η υποχρεωτικότητα θα παραμείνει σε νοσοκομεία και χώρους, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση και εμπορικά καταστήματα από 1η Μαΐου

«Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται. Η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Τι είπε για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 και την 4η δόση

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να «ανοίξει» η 4η δόση για όλον τον πληθυσμό, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως  αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου - Πετάμε και τις μάσκες

Σχετικά με το πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

«Παράθυρο» Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Όσον αφορά, τέλος, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «η πανδημία υπάρχει και η αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ισχύει μέχρι τις 31/12: αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης».

Κορωνοϊός: Πάσχα με μέτρα και μετά επιστροφή στην κανονικότητα

«Όποιος υπηρετεί στο ΕΣΥ πρέπει να σέβεται την επιστήμη του. Εάν δεν αλλάζουν οι συνθήκες της πανδημίας, εάν δεν έχουμε χαρακτηριστικά ότι τελειώνουμε με την πανδημία, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί», ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια, άφησε ένα παράθυρο για αλλαγή στάσης: «Αν αλλάξουν πραγματικά τα δεδομένα της πανδημίας προς το θετικό και μόνο τότε θα μπορούσε να συζητηθεί αλλά δεν έχουμε τέτοια εικόνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top