Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου - Πετάμε και τις μάσκες

Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε στις 11:00 τις κυβερνητικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, δηλαδή θα μπορούν όλοι να μπαίνουν ελεύθερα, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Νέα ΝΟΤΑΜ για τις πτήσεις εσωτερικού - Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά

Παράλληλα, αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους και επανέρχεται η πληρότητα σε όλους τους χώρους στο 100%

Η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μέχρι τις 31 Μαΐου.

Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία

Όσον αφορά στα σχολεία, από την 1η Μαΐου μπαίνει τέλος και στα self test για τους μαθητές, δηλαδή δε θα χρειαστεί να κάνουν τεστ μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου θα υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβιο.

Πάσχα: Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Όσον αφορά στο Πάσχα, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, θα εορταστεί με τα σημερινά μέτρα, με μάσκα στους εσωτερικούς χώρους αλλά και όλους τους εξωτερικούς. Υποχρεωτική μέχρι το τέλος Μαΐου είναι η μάσκα και στις εκκλησίες.

«Θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως μετά από 2 χρόνια πανδημίας θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Κορωνοϊός: Τέλος από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους

Η επανεξέταση των μέτρων θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top