Μύκονος: Η απάτη πίσω από το ονειρικό σπίτι – Πώς του έφαγαν τα λεφτά

Έδωσε προκαταβολή για τις διακοπές του σε… «μαϊμού - ιδιοκτήτη»

Μύκονος

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει οι «παγίδες» που στήνουν επιτήδειοι σε όσους ψάχνουν σπίτι προς ενοικίαση για σεζόν στη Μύκονο.

Εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ζήτηση, που υπάρχει, και τη μεγάλη αύξηση των ενοικίων, που κυμαίνονται από 9 έως 15.000 ευρώ.

Η τακτική των απατεώνων είναι η εξής: βάζουν παραπλανητικές αγγελίες στο ίντερνετ, εισπράτουν μεγάλες προκαταβολές ως εγγύηση και στην συνέχεια γίνονται καπνός. Δεκάδες πολίτες έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με την υπόσχεση ενοικίασης διαμερίσματος στο νησί των Ανέμων.

Τήνος: Προφυλακίστηκε ο 90χρονος που σκότωσε τον γείτονά του

Ένας από αυτούς ήταν και ο Α.Χ που, πριν ακόμη ταξιδέψει στην Μύκονο και πάνω στην αγωνία του να κλείσει σπίτι για τον ίδιο και την οικογένειά του, είδε μια αγγελία στο facebook για ένα όμορφο επιπλωμένο διαμέρισμα που ενοικιαζόταν στην δελεαστική τιμή των 8.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, κανόνισε ραντεβού με τον μαϊμού ιδιοκτήτη ο οποίος εμφανίστηκε καλοντυμένος για να ενισχύσει την φερεγγυότητα του απέναντι του και ως προκαταβολή του έδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ, που δανείστηκε από φίλους, χωρίς ωστόσο να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο.

Αποκλειστικό: Η Ρούλα Πισπιρίγκου το βράδυ πριν την απόπειρα αυτοκτονίας

Μάλιστα, ο δράστης έδωσε στο θύμα ψεύτικα κλειδιά καθώς και οδηγίες για το πως θα φτάσει στο σπίτι.

Τις μέρες που ακολούθησαν ο Α.Χ θέλησε να επικοινωνήσει ξανά με τον δράστη, αλλά πλέον δεν απαντούσε στα μηνύματά του. Έτσι το θύμα πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία από την οποία πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει εξαπατήσει άλλα είκοσι άτομα σε αγοραπωλησίες και πως ακόμα κι αν συλληφθεί δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top