Άγιος Παντελεήμονας: «Τα παιδιά έβγαζαν κατσαρίδες από το στόμα»

Σοκαριστική η περιγραφή του πατέρα - Λιποθύμηθησε όταν τα είδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τα τρία παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μαζί τους εδώ και πολύ καιρό περιέγραψε την κατάσταση που βρήκε τα παιδιά του, ηλικίας 2,3 και 6 ετών, όταν επιτέλους κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι. 

Τρία ανήλικα ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια - Συνελήφθη η μητέρα τους

«Ανοίγω την πόρτα και ήταν τα δύο παιδιά ανάσκελα ξαπλωμένα σε δύο μονά κρεβάτια και έβγαζαν κατσαρίδες και από το στόμα. Λιποθύμησα και με πήραν σηκωτό» λέει ο πατέρας των παιδιών, κλαίγοντας. 

Επίσης, αναφέρει ότι είχαν πληγές στα πόδια από τσιμπήματα εντόμων και ποντικιών.

Γείτονες της οικογένειας αναφέρουν πως τα παιδάκια «τρώγανε τα ψίχουλα από τα αντίσορα της εκκλησίας», ενώ η μητέρα τους τα έβαζε να ζητιανεύουν στο Μοναστηράκι κάθε απόγευμα. 

Πώς βρήκαν οι Αρχές τα τρία παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα

Τα τρία παιδάκια ζούσαν στο σπίτι «κολαστήριο» μαζί με την 30χρονη μητέρα τους. Εκείνη είχε χωρίσει με τον πατέρα, ο οποίος είναι ναυτικός και έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Του απαγόρευσε να βλέπει τα παιδιά πέρυσι και εκείνος κινητοποιήθηκε και την κατήγγειλε. 

Άγιος Παντελεήμονας: Οι καταθέσεις που «καίνε» τη μητέρα των παιδιών

Οι γείτονες της οικογένειας είχαν καταλάβει ότι τα παιδιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και είχαν κάνει πολλές προσπάθειες για να τα βοηθήσουν. Πριν από δύο μήνες έκαναν καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κάλεσε τον εισαγγελέα. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το σπίτι η Πρόνοια αλλά δεν κατάφερε να βρει ούτε τη μητέρα αλλά ούτε και τον νυν σύντροφό της, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες κακοποιούσε και εκείνη αλλά και τα παιδάκια. 

Ο πατέρας των παιδιών έκανε νέα καταγγελία με τη βοήθεια των γειτόνων και έτσι οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν την 30χρονη μητέρα και τον σύντροφό της. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Τα τρία ανήλικα θα φιλοξενηθούν σε δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού», μόλις το εγκρίνει εισαγγελέας. Για την ώρα νοσηλεύονται στο Παίδων, καθώς φέρουν τσιμπήματα από τα ζωύφια και τα ποντίκια που υπήρχαν στο σπίτι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top