Άγιος Παντελεήμονας: Οι καταθέσεις που «καίνε» τη μητέρα των παιδιών

Τα έβαζε να ζητιανεύουν και τους έδινε για φαγητό αντίδωρο

Δαγκώματα από τρωκτικά και τσιμπήματα από κατσαρίδες είχαν τα τρία παιδιά που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Η μητέρα τους τα εξανάγκαζε σε επαιτεία. Δεν άφηνε τον πατέρα τους να τα βλέπει. Υπάρχουν μαρτυρίες για κακοποίηση από την ίδια και τον σύντροφό της. 

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις τόσο του πατέρα των ανήλικων παιδιών στον Άγιο Παντελέημονα, όσο και γειτόνων για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα παιδιά, ηλικίας από τριών έως εννέα ετών. 

«Τα παιδιά έχουν δαγκώματα από ποντίκια και έντομα σε όλο τους το σώμα»

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι-κολαστήριο δεν μπορεί να βγει από το μυαλό τους. Το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ήταν γεμάτο κατσαρίδες και τρωκτικά, ενώ τα παιδιά ήταν γεμάτα πληγές από δαγκώματα και τσιμπήματα από τα έντομα. 

σπίτι Άγιος Παντελεήμονας

Το σπίτι κολαστήριο, όπου ζούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά 

Ο πατέρας των δύο εκ των τριών παιδιών ήταν εκείνος που έκανε την καταγγελία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου. Η γυναίκα έχει αποκτήσει ένα ακόμα παιδί με τον νυν σύντροφό της. 

Τρία ανήλικα ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια- Συνελήφθησαν οι γονείς τους

Μάλιστα αυτό που προκάλεσε εντύπωση στις αρχές ήταν ότι τα παιδιά δεν είχαν χαρτιά και οι γιατροί που τα εξέτασαν ήταν εκείνοι που κατά προσέγγιση προσδιόρισαν τις ηλικίες τους. 

Άγιος Παντελεήμονας: Τι κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών 

Ο πατέρας των δύο παιδιών είναι ναυτικός και νοίκιαζε το συγκεκριμένο διαμέρισμα από τον Μάρτιο του 2021, ώστε να παιδιά του να έχουν ένα σπίτι για να μένουν. 

Μπάρκαρε με το καράβι, στο οποίο εργαζόταν, κι όταν επέστρεψε, σύμφωνα με την καταγγελία του, δέχθηκε επίθεση από την πρώην σύζυγό του και τον νυν σύντροφό της. 

Μετά από έναν μήνα, ο πατέρας μετέβη και πάλι στο σπίτι, όπου η εν διαστάσει σύζυγός του, του επιτέθηκε ξανά και του απαγόρευσε να έχει επαφές με τα παιδιά του. 

Τότε κάτοικος της περιοχής του τηλεφώνησε και του είπε πως τα παιδιά του ζουν υπό άκρως επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, καθώς μέσα στο διαμέρισμα υπήρχαν ποντίκια και κατσαρίδες. 

Ανακάλυψε ακόμα ότι η μητέρα χρησιμοποιούσε τα παιδιά για να ζητιανεύει και τους έδινε να τρώνε αντίδωρο και φανουρόπιτες που έβρισκε έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι. 

Άγιος Παντελεήμονας: Οι καταθέσεις των γειτόνων

Ένοικος της πολυκατοικίας, όπου έμενε η μητέρα με τα παιδιά κατέθεσε, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ότι τα παιδιά, αλλά και ο πατέρας είχαν δεχθεί λεκτική και σωματική κακοποίηση από τη γυναίκα.

Από το διαμέρισμα έβγαιναν συνεχώς κατσαρίδες και, όπως είπε, κάθε φορά που προσπαθούσε να της μιλήσει τον έδιωχνε και τον έβριζε. 

Γείτονες κατέθεσαν ότι αρκετά βράδια έβγαινε με τον σύντροφό της και άφηναν μόνα τους τα παιδιά στο σπίτι. 

Άγιος Παντελεήμονας: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η μητέρα

Η μητέρα των ανήλικων που έχουν κακοποιηθεί στον Άγιο Παντελεήμονα είναι αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες.

Η 30χρονη μητέρα τριών μικρών παιδιών και ο 54χρονος σύντροφός της, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες. Ο άνδρας κατηγορείται επιπλέον για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ο σύντροφος της είναι τώρα στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για τις καταδικαστικες αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος του και οι δυο θα δικαστουν στο αυτόφωρο Τριμελές στις 12 Απριλίου. 

Όσον αφορά τα τρία παιδιά, με εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για ιατροδικαστική εξέταση. Στο πλευρό των ανήλικων βρίσκονται και άτομα από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία απόφαση για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top