Πάτρα: Τα κίνητρα και τα τρία σενάρια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Απολογείται στις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι θα υποστηρίξει

Όλα όσα ξέρουμε για το τι θα υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της ανακρίτριας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/4/22)

Απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, χορηγώντας της θανατηφόρα δόση κεταμίνης. 

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη μητέρα στο να διαπράξει ένα τόσο στυγερό έγκλημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία σενάρια για το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου κοριτσιού. 

Το πρώτο είναι η εμμονή που δείχνει να έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Ενδεχομένως να ήθελε να εκδικηθεί τον άντρα της, προκαλώντας κακό στα παιδιά τους. Όμως, υπάρχει και άλλη μία περίπτωση που είναι ακόμα πιο τραγική. Όπως προκύπτει, ο θάνατος της μικρής Ίριδας αλλά και το πρώτο επεισόδιο που έπαθε η Τζωρτζίνα, και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, έγιναν μόλις λίγες ώρες αφού ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει από το σπίτι τους. Η μητέρα ίσως ήλπιζε πως με το να προκαλέσει κακό στα παιδιά της θα έφερνε πίσω τον άντρα της. 

Πάτρα: Η διαδρομή της κεταμίνης δείχνει και δεύτερο κατηγορούμενο

Το δεύτερο σενάριο για το κίνητρο θα μπορούσε να είναι η επιθυμία της 33χρονης να τραβά την προσοχή από τον οίκτο που λάμβανε από τον κοινωνικό της περίγυρο. Υπενθυμίζεται πως η μητέρα, πριν αλλά και μετά τους θανάτους των παιδιών, έκανε διάφορες αναρτήσεις στα social media που για πολλούς ήταν ιδιαίτερα περίεργες για μία μάνα που θρηνεί. 

Τέλος, το τρίτο σενάριο έχει να κάνει αποκλειστικά με τη Τζωρτζίνα. Υπάρχει πιθανότητα η μικρή, η οποία ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, να είχε ακούσει ή να είχε δει κάτι σχετικό με τον θάνατο των αδερφών της. Συγκεκριμένα, η 9χρονη ήταν μπροστά όταν το βρέφος της οικογένειας, η Ίριδα, βρέθηκε νεκρό στην κούνια του. Μετά από τρεις εβδομάδες, η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο της επεισόδιο και ξεκίνησε την πολύμηνη νοσηλεία της. Εικάζεται ότι η μητέρα μπορεί να προσδοκούσε τον θάνατό τηςγια να μη μιλήσει. 

Απολογείται στις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι θα υποστηρίξει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι. Πιθανότατα να καταθέσει και απολογητικό υπόμνημα. 

Την κατηγορούμενη υπερασπίζονται δύο δικηγόροι: ο Όθωνας Παπαδόπουλος, τον οποίο προσέλαβε η οικογένειά της, και ο Κωνσταντίνος Ζάγρας, τον οποίο όρισαν οι Αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα από την Πάτρα δεν πρόκειται να ομολογήσει, αλλά θα υποστηρίξει πως δε δηλητηρίασε η ίδια την Τζωρτζίνα. Ακόμα θα ισχυριστεί ότι δεν μπορούσε να βρει την κεταμίνη, αφού είναι μία ουσία ελεγχόμενη από τον ΕΟΦ και αν την έβρισκε παράνομα θα υπήρχαν υπολείμματα στο στομάχι. 

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ο Μάνος θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις»

Όταν ολοκληρωθεί η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάντως, η ίδια έχει δηλώσει πρόθυμη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να αποδείξει την αθωότητά της. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προβλέπεται στην Ελλάδα. 

«Η κεταμίνη υπάρχει στο νοσοκομείο», λένε οι δικηγόροι της Ρούλας 

Χθες, οι δύο δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου την επισκέφτηκαν στη ΓΑΔΑ και συνομίλησαν μαζί της για δύο ώρες, προκειμένου να την προετοιμάσουν για την απολογία της. 

Σε δήλωσή του, ο Ο. Παπαδόπουλος είπε πως η 33χρονη αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει αθώα. 

Πάτρα: Αίτηση διαζυγίου κατά του Μάνου καταθέτει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Από την άλλη, ο Κ. Ζάρδας δήλωσε πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει πολλά κενά. 

«Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δε διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ακριβώς, λοιπόν, αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού», δήλωσε ο Ο. Παπαδόπουλος. 

Πάτρα: Στο φως νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Πως αποτυπώνει τη μητέρα της

Και οι δύο δικηγόροι είπαν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι σε κατάσταση ταραχής, άσχημα ψυχολογικάκαι ότι εκπλήσσεται από συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top