Πάτρα: Στο φως νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Πως αποτυπώνει τη μητέρα της

Η 9χρονη «φώναζε» για βοήθεια - Τι χρώματα επέλεγε και γιατί

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Αναλύοντας δύο νέες ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας, η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή τόνισε πως αποκαλύπτουν τις κραυγές αγωνίας του 9χρονου κοριτσιού.

Η παιδοψυχολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega, εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα προσπαθούσε να εκφραστεί μέσα από τις ζωγραφιές της και να αποτυπώσει τα συναισθήματά της και την κατάσταση, που βίωνε μέσα στο σπίτι της.

Πάτρα: «Πέθανε, αφήστε την» έλεγε η Ρούλα στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη

Μάλιστα, επικεντρώθηκε ειδικά στα σκούρα χρώματα, που συνήθιζε να χρησιμοποιεί η Τζωρτζίνα, στις μαύρες φιγούρες, που υπάρχουν σε πολλές ζωγραφιές της, αλλά και στο πώς αποτυπώνει τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πάτρα: Καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας όταν ήταν βρέφος

«Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή νοσοκομείο. Η φλόγα στο κέντρο της σκεπής, είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή», είπε η κυρία Μπογιατζή, αναλύοντας τη ζωγραφιά στην οποία απεικονίζεται το σπίτι του παιδιού.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Μάνος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για να φανεί άγιος

Η ίδια έδωσε ιδιαίτερη βάση στον τρόπο με τον οποίο η Τζωρτζίνα ζωγράφιζε την οικογένειά της.

«Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει στο έδαφος, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Δείχνει εξουσιαστική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε», είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πάτρα: Θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς – Ανοίγει ξανά ο φάκελος

«Ο πατέρας είναι αποστασιοποιημένος. Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο. Όπως τον αποτυπώνει, δείχνει ότι δεν είναι ισότιμα μέλη ο πατέρας με τη μητέρα», σημείωσε για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top