Συγκινεί Ελληνίδα ομογενής: «Είπα στα παιδιά ότι ερχόμαστε διακοπές»

Η δασκάλα του ελληνικού σχολείου Μαριούπολης σε μία συγκλονιστική μαρτυρία

Η δασκάλα του ελληνικού σχολείου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας έδωσε σήμερα μια ανατριχιαστική μαρτυρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star με τον Σπύρο Λάμπρου. 

Η κυρία Νίνα Τοπάλοβα βρίσκεται πλέον μαζί με τα παιδιά της στις Σέρρες, αφού κατάφερε να φύγει από τη χώρα πριν από μια εβδομάδα με την αποστολή "Νόστος 2". Έχουμε καταφέρει να φύγουμε από τη Μαριούπολη: «Δεν κατάλαβα καθόλου το τι έγινε, είναι θαύμα. Προσευχόμασταν όλο το ταξίδι γιατί δεν ξέραμε τι μας περιμένει».

Ουκρανία: Υπό πολιορκία η Μαριούπολη - Πάνω από 1.500 άμαχοι νεκροί

Η γυναίκα αποκαλύπτει πως δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τους συγγενείς της στη Μαριούπολη. «Δεν ξέρουμε τίποτα, καθόλου νέα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα από το τι γίνεται εκεί. Δεν έχει σήμα, δεν απαντάνε τα τηλέφωνα, δεν έχουν τροφή και πόσιμο νερό οι άνθρωποι». 

Συγκινείται έντονα όταν βλέπει στο δελτίο ειδήσεων εικόνες από το βομβαρδισμένο κέντρο της πόλης τη. «Κάποια χωριά λένε ότι τα πήρανε οι Ρώσοι. Ο μπαμπάς μου είναι στο χωριό, δεν μιλούσαμε για 10 η 11 μέρες»

Ουκρανία: Ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα Πρόξενου μιλά στο Star

Η δασκάλα του ελληνικού σχολείου στη Μαριούπολη, οδήγησε μαζί με την οικογένεια της για 3 μέρες με 140 χλμ στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου. Κοιμηθήκανε στον δρόμο, με τα δύο παιδιά της στο πίσω κάθισμα. Η εξομολόγησή της είναι συγκλονιστική. Όπως δηλώνει, είπε στα παιδιά της πως «πάνε διακοπές στην Ελλάδα». 

«Σε όλο το ταξίδι προσευχόμασταν, γιατί πιστεύουμε στον Θεό και είμαστε Ορθόδοξοι. Ήταν πολύ δύσκολο το ταξίδι, αλλά δεν σκέφτηκα ότι κάτι άσχημο μπορεί να γίνει στον δρόμο γιατί ο Θεός πάντα είναι μαζί μας. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε μαι καινούργια ζωή χωρίς τίποτα. Ήρθαμε όπως είμαστε και δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους συγγενείς μας αυτό είναι το πιο δύσκολο. Εκεί αφήσαμε όλους τους ανθρώπους μας. Στα παιδιά μου είπα ότι πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι. Πολλές φορές μου είχαν πει "μαμά θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα". Τους είπα ότι τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάμε και θα έχουμε διακοπές, θα δείτε την Ελλάδα. Όταν φεύγαμε με ρωτούσαν γιατί βομβαρδίζουν τα τανκς, γιατί μας ελέγχουν στους δρόμους. Προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι στην Ουκρανία έχουμε πόλεμο και σε λίγο όλα θα πάνε καλά στη χώρα μας». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top