Ουκρανία: Υπό πολιορκία η Μαριούπολη - Πάνω από 1.500 άμαχοι νεκροί

Ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε στη Μαριούπολη –Είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα

Βίντεο για τις εξελίξεις από την νότια Ουκρανία από την απεσταλμένη του Star, Κατερίνα Ρίστα/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (12/3/22)

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα το πρωί δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε αστικές υποδομές και σε πολυκατοικίες σε όλη την πόλη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ιδιωτική αμερικανική εταιρία.

Η Maxar Technologies ανακοίνωσε ότι φαίνονται πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της πόλης-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες πολυώροφες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις φωτογραφίες αυτές. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη χώρα του, αλλά η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ουκρανία: Ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα Πρόξενου μιλά στο Star

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και ενός αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή. Δεν κατέστη άμεσα δυνατό για το Reuters να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων.

Ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε ανοιχτά της Μαριούπολης – Είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα 

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, Ουκρανοί χτύπησαν το ρωσικό εμπορικό πλοίο «Sormovsky 3064» στην Αζοφική Θάλασσα, στα ανοιχτά της Μαριούπολης. 

Το πλοίο βρισκόταν 12 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Σαμπελσκόγιε στην περιοχή Στσερμπινόφσκι, στην περιφέρεια του Κράσνονταρ.

Βίντεο της ουκρανικής Βουλής με ειδικά εφέ δείχνει βομβαρδισμούς στο Παρίσι

Μάλιστα, το «Sormovsky 3064» μάλλον είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από ελληνικό λιμάνι και όταν βρέθηκε στην Αζοφική Θάλασσα, χτυπήθηκε από οβίδα, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από το πλήρωμα και το πλοίο τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο. 

Ουκρανία: Σχεδόν 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν το Σάββατο από διάφορες πόλεις της χώρας

Σχεδόν 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των πολιτών που κατάφερε να βγει την προηγούμενη μέρα.

Ουκρανία: Ηχούν οι σειρήνες στην Οδησσό - Ισοπεδώθηκε το Μικολάεφ

Η Βέρεστσουκ δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της ότι κανείς δεν κατάφερε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για την παρεμπόδιση αυτή. Η Μόσχα είχε κατηγορήσει νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι σκόπιμα παγίδευσαν ανθρώπους εκεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top