Ουκρανία: Ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα Πρόξενου μιλά στο Star

Οι Ρώσοι μπήκαν στην ανατολική Μαριούπολη

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι Ρώσοι μπήκαν στην ανατολική Μαριούπολη. Η πόλη δεν μπορούσε να κρατήσει περισσότερο. 

Ο Πούτιν «δεν έχει προθυμία» να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Tην ώρα που η Μαριούπολη φλέγεται  ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της εμπόλεμης ζωνης  Γιώργος Ανδρουλάκης  μιλά στο Star και συγκλονίζει περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας. 

«Ανησυχούμε. Περισσότερο η μητέρα του γιατί δεν υπάρχουν τηλέφωνα εκεί. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά σιγά σιγά τα τρόφιμα τα οποία έχουν τελειώνουν. Κάτι θα πρέπει να γίνει. Έχουν για 4 -5 μέρες για τρόφιμα νερό λίγο παραπάνω για να πίνουν μόνο πόσιμο» δηλώνει ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη. 

H oικογένεια του επικοινωνεί μαζί του μόνο μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. 

«Περισσότερο κουράγιο δίνει αυτός σε μας παρά εμείς σ’αυτόν. Έχει συναίσθηση της κατάστασης προσπαθεί και τον εαυτό του να προσέξει και τη δουλειά του να κάνει αν χρειαστεί. Το ηθικό είναι υψηλό» λέει ο ίδιος για τον γιο του. 

Και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Ο Μανώλης Ανδρουλακης είναι γέννημα θρέμα  στρατιωτικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας του είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία.  

Ουκρανία: Ανοιχτός ο Ζελένσκι για συνάντηση με τον Πούτιν στο Ισραήλ

Ο  Έλληνας διπλωμάτης βρίσκεται στο υπόγειο καταφύγιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη έξω από την Μαριούπολη

Μια ολόκληρη κοινότητα που αριθμεί 100 υπάλληλους του ΟΑΣΕ που μαζί με τις οικογένειες τους προστατεύονται από την παράνοια του πολέμου. 

Ουκρανία: Αγωνία για τον εγκλωβισμένο Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης ανέλαβε τα  καθήκοντα  του λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Είναι ο μοναδικός ευρωπαίος διπλωμάτης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κόλαση της Μαριούπολης. Πίσω στην πατρίδα τον περιμένουν πως και πώς η οικογένεια του και το  μόλις 7 μηνών αγοράκι του 

Ουκρανία: Νεκροί επτά άμαχοι από πυροβολισμούς σε κομβόι στο Κίεβο 

Άρωγος στην προσπάθεια ο Έλληνας πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος,  ο επικεφαλής της τεράστιας επιχείρησης  που συγκλόνισε τον κόσμο  για να απομακρυνθούν άμαχοι  από την Μαριούπολη. 

«Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και γω σε συνεννόηση με το υπουργείο εξωτερικών. Το υπουργείο έχει συνεχή επικοινωνία με τις δύο πλευρές, επιδιώκουμε να επιτευχθεί μία κατάπαυση του πυρός να ανοίξει πράσινος διάδρομος για να μπορέσουν να φύγουν από το κτίριο του ΟΑΣΕ όπου είναι ο κύριος Ανδρουλάκης» δηλώνει ο κ. Κωστελλένος. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top