Ουκρανία: Αγωνία για τον εγκλωβισμένο Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

Tελειώνουν τα λιγοστά τρόφιμα που έχει στη διάθεσή του

Πατέρας εγκλωβισμένου πρόξενου στη Μαριούπολη: Ο γιος μου ήθελε να κάνει πολλά για τους ομογενείς

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για τον έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της ισοπεδωμένης πόλης.

«Γονατίζουν» τη Ρωσία με νέες κυρώσεις σε εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του, μιλώντας στο Open τελειώνουν τα λιγοστά τρόφιμα που έχει στη διάθεσή του. «Έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

Ρωσικά τανκς στους δρόμους της Μαριούπολης

Ρωσικά τανκς στους δρόμους της Μαριούπολης

«Τρεχούμενο νερό δεν έχουν, ρεύμα δεν έχουν, ο φωτισμός γίνεται με ότι κεριά τους έχουν περισσέψει» τόνισε στη συνέχεια.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Κίεβο και αποκλείουν τη Μαριούπολη

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με ομογενείς που βρίσκονται στη Μαριούπολη, δίνοντάς τους κατευθύνσεις για το πώς θα προστατευθούν σε πρώτη φάση από την πολιορκία των ρωσικών στρατευμάτων και πώς θα απεγκλωβιστούν σε δεύτερο χρόνο από την ουκρανική πόλη στην οποία διέμεναν πάρα πολλοί Έλληνες.

Παράλληλα ασκούν συνεχείς πιέσεις για άνοιγμα ανθρωπιστικών οδών ώστε να εγκαταλείψουν την πόλη με ασφάλεια οι άμαχοι.

«Έχει τρόφιμα, πόσιμο νερό. Δεν έχει τρεχούμενο νερό , δεν έχει ρεύμα. Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης. Είναι ρίσκο να επιχειρηθεί έξοδος με τους δρόμους γεμάτους νάρκες» δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5 της Κω, η αδελφή του Έλληνα διπλωμάτη κυρία Αμαλία Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως βασικό προβληματισμό αποτελεί το γεγονός, πως δεν διαφαίνεται να υπάρχει στην παρούσα φάση έξοδος διαφυγής «Φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη ότι αυτό που γίνεται είναι μία κτηνωδία, μία φρίκη. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος» ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Ανδρουλάκη.

Ουκρανία: Δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμοί κοντά στο κέντρο του Κιέβου

Τραυματίας από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Τραυματίας από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη Μαριούπολη:

«Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη

Βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top