Ουκρανία: Νεκροί επτά άμαχοι από πυροβολισμούς σε κομβόι στο Κίεβο 

Δίπλα στο Κίεβο οι Ρώσοι - Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη 

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι πυροβόλησε εναντίον ενός κομβόι αμάχων κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων.

«Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κομβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Πούτιν «δεν έχει προθυμία» να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν την Παρασκευή εναντίον αμάχων που ακολουθούσαν έναν διάδρομο διαφυγής ώστε να απομακρυνθούν από περιοχή κοντά στο Κίεβο, σκοτώνοντας επτά  ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αναφέρουν οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών με μήνυμα που ανάρτησαν στο Facebook.

«Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι γυναικών και παιδιών στην περιφέρεια του Κιέβου, που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω ενός διαδρόμου εγκεκριμένου εκ των προτέρων. Ο απολογισμός αυτής της βάναυσης ενέργειας είναι 7 νεκροί. Ένας μεταξύ αυτών είναι ένα παιδί», σύμφωνα με την πηγή αυτή.

«Η προστασία των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις διέπεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook, προσθέτοντας ότι σκόπιμες επιθέσεις, ως εκ τούτου, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Δίπλα στο Κίεβο οι Ρώσοι - Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη 

Δέκατη έβδομη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία και το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Οχυρώνεται για τη μεγάλη επίθεση καθώς από χθες τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται να προωθούνται, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν την ουκρανική πρωτεύουσα και σφυροκοπώντας αεροδρόμιο στο Βασιλικίβ.

Τεράστια φάλαγγα τεθωρακισμένων του ρωσικού στρατού πλησίασε σήμερα αργά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο. Σειρήνες για από αέρος επιθέσεις ήχησαν εκεί.

Ρωσικά ελικόπτερα καταστρέφουν στρατιωτικό εξοπλισμό των ουκρανών στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης. Άλλο βίντεο όμως δείχνει τους Ρώσους να αφήνουν τα άρματα έξω από το Μπροβαρί, όπου οι μάχες μαίνονταν έως και τις 15:00. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας ετοιμάζονται για το μεγάλο χτύπημα.

Ουκρανία: Βομβάρδισαν τζαμί με 80 αμάχους - Και παιδιά μεταξύ αυτών

Στο Κίεβο οι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να φτάσουν οι Ρώσοι. Περίπου 40 χλμ νότια του Κιέβου, μαίνονται φλόγες. Αυτό το ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους. Ένας διάδρομος και μια αποθήκη καυσίμων καταστράφηκαν στην επίθεση. 

Πλέον τα στρατεύματα των Ρώσων βρίσκονται σε απόσταση 25 – 30 χιλιομέτρων, ενώ έχει χτυπηθεί το κέντρο τηλεπικοινωνιών της πρωτεύουσας. 

Ζελένσκι: Η Ρωσία δε δίνει πλέον μόνο τελεσίγραφα 

Ο Ουκρανός πρόεδρος ελπίζει το Ισραήλ να βοηθήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πουτιν στην Ιερουσαλήμ.  Είπε μάλιστα ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνει εφικτή χάρη στη σημαντική θετική επιρροή που έχει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφταλι Μπένετ στη ρωσική ηγεσία.  

Ουκρανία: Ανοιχτός ο Ζελένσκι για συνάντηση με τον Πούτιν στο Ισραήλ

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του, αφού είπε ότι πλέον η Μόσχα δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα αρχίσαμε να μιλάμε και αυτό είναι μια τελείως διαφορετική προσέγγιση των συνομιλιών. 

Αναφερόμενος στην απαγωγή του δημάρχου της Μαριούπολης είπε ότι υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος απήχθη από Ρώσους και ζήτησε τη βοήθεια του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν και του Γερμανού Καγκελάριος Όλα Σολτς. 

Για πρώτη φορά είχαμε και απολογισμό καθώς παραδέχθηκε ότι από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα η Ουκρανία  έχει χάσει περίπου 1300 στρατιώτες.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top