Ουκρανία: Βομβάρδισαν τζαμί με 80 αμάχους-Και παιδιά μεταξύ αυτών

Κλιμακώνουν την επίθεση οι Ρώσοι - Πλησιάζουν το Κίεβο

Μαίνονται οι μάχες σήμερα έξω από το Κίεβο, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν πλησιάσει την ουκρανική πρωτεύουσα και να απέχουν πλέον 25 χιλιόμετρα. 17η ημέρα πολέμου και όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση.

«Γονατίζουν» τη Ρωσία με νέες κυρώσεις σε εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι σειρήνες που προειδοποιούν τους πολίτες για τις αεροπορικές επιδρομές ήχησαν σε περισσότερες από 15 περιοχές ανά την Ουκρανία.

Bομβαρδισμοί σε Μαριούπολη

Bομβαρδισμοί σε Μαριούπολη

Ουκρανία: Η Ρωσία να τηρήσει την κατάπαυση πυρός για να απομακρυνθούν άμαχοι

Να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός ώστε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης για να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι. Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

Ουκρανία: Αγωνία για τον εγκλωβισμένο Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

Άμαχοι αποκρύνονται από Ουκρανία

Άμαχοι αποκρύνονται από Ουκρανία

«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», λέει η Βερεστσούκ σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.

Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.

Μαριούπολη: Ρώσοι βομβάρδισαν τζαμί που φιλοξενούσε 80 αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνταν εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Κίεβο και αποκλείουν τη Μαριούπολη

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

Στρατιώτες στο πεδίο της μάχης

Στρατιώτες στο πεδίο της μάχης

«Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων Τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Στη Μαριούπολη, τα ανελέητα μπαράζ επιθέσεων στην πόλη απέτρεψαν επανειλημμένες προσπάθειες αποστολής τροφής και νερού και αποχώρηση αμάχων, αν και υπάρχει η ελπίδα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εκτονωθεί ελαφρώς με το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα.

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει τη δήλωσή του.

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Κιέβου

Ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα το πρωί μια ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Βασίλκιβ, στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

Οι ρουκέτες έπληξαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε η δήμαρχος του Βασίλκιβ Ναταλία Μπαλασίνοβιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top