Ουκρανία: Ηχούν οι σειρήνες στην Οδησσό - Ισοπεδώθηκε το Μικολάεφ

Το Star στο Μικολάεφ, την πόλη - «κλειδί» για τον ουκρανικό Νότο

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν χθες βράδυ με πυραύλους το Μικολάεφ προκαλώντας ζημίες σε υποδομές ακόμα και σε ένα κέντρο βοήθειας καρκινοπαθών. Οι χθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί έπληξαν την περιοχή που αποτελεί «κλειδί» για τον ουκρανικό Νότο. 

Ουκρανία: Νεκροί επτά άμαχοι από πυροβολισμούς σε κομβόι στο Κίεβο 

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές και υποδομές. Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει αυτόν τον άνδρα να γλιτώνει σαν από θαύμα από τον πύραυλο. 

Το Μικολάεφ είναι πόλη κλειδί για τον Πούτιν καθώς αν μπορέσει να το καταλάβει μετά θα είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση του στην Οδησσό.  Ωστόσο, η αντίσταση των Ουκρανών είναι σθεναρή. Η απεσταλμένη του Star Κατερίνα Ρίστα και ο οπερατέρ Αντώνης Μισιρλής κατέγραψαν τις προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού. 

Ο Πούτιν «δεν έχει προθυμία» να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι έλεγχοι για να μπει κάποιος στην πόλη είναι πολύ αυστηροί ενώ από τα σημεία έλεγχοι στον ορίζοντα είναι ορατοί οι καπνοί από τους βομβαρδισμούς. 

Πριν από λίγο το τηλεοπτικό συνεργείο του Star με την Κατερίνα Ρίστα κατάφερε να βγει από την πόλη που βομβαρδίστηκε ανελέητα, το Μικολάεφ. Πρόκειται για μία περιοχή  που οι Ουκρανοί δίνουν σκληρές μάχες, γιατί αν την χάσουν αυτόματα θα πέσει και η Οδησσός. 

Ουκρανία: Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε βόρεια του Κιέβου

Οι μαχητές προσπαθούν να αποτρέψουν τους Ρώσους σαμποτέρ από το να βγουν από την πόλη, η οποία είναι γεμάτη κατεστραμμένα κτίρια και σειρήνες. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που φεύγουν, αλλά και αρκετοί αντιστέκονται. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σειρήνες ηχούν στην Οδησσό μέχρι και αυτή την ώρα. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top