Ουκρανία: Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε βόρεια του Κιέβου

Ζελένσκι: Η Ρωσία στέλνει νέα στρατεύματα μετά τις βαριές απώλειες

Μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Κίεβο και αποκλείουν τη Μαριούπολη

«Πιθανόν θα υποστήριζε μια ρωσική απόπειρα να περικυκλωθεί η πόλη (του Κιέβου). Θα μπορούσε επίσης να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει την ευαλωτότητά της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκκένωσης

Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκκένωσης

Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Επιπλέον, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες, ενώ πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ουκρανία: Νοσοκομεία επλήγησαν από βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ

Η πόλη-λιμάνι Μικολάγιφ, που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, κοντά στην Οδησσό, σφυροκοπήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με τους βομβαρδισμούς να πλήττουν, μεταξύ άλλων, ένα κέντρο φροντίδας καρκινοπαθών και ένα οφθαλμολογικό νοσοκομείο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ουκρανία: Βομβάρδισαν τζαμί με 80 αμάχους-Και παιδιά μεταξύ αυτών

Τα παράθυρα του κέντρου φροντίδας καρκινοπαθών, που είχε προσφάτως ανακαινισθεί κι όπου καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε ημερήσιες χημειοθεραπείες, έσπασαν.

Τη στιγμή των πληγμάτων, κανένας ασθενής, ούτε υγειονομικός, δεν βρίσκονταν στο κέντρο κατά του καρκίνου. Όμως, στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο υπήρχαν ασθενείς, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος βρίσκονται στο έδαφος δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ρωσικό τανκ στο Irpin, στα περίχωρα του Κιέβου της Ουκρανίας

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος βρίσκονται στο έδαφος δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ρωσικό τανκ στο Irpin, στα περίχωρα του Κιέβου της Ουκρανίας

«Περάσαμε όλη τη νύχτα στο υπόγειο, όλα τραντάζονταν. Οι ασθενείς είχαν τρομοκρατηθεί», δήλωσε η διευθύντριά του Κασιμίρα Ρίλκοβα.

Στη συνοικία Ινγκούλσκι, οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον θέρμανση και πολλοί έχουν αναγκαστεί να φύγουν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι: Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκκένωσης

Οι κυβερνήτες δύο ουκρανικών περιφερειών, του Κιέβου και του Ντονέτσκ, δήλωσαν, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους σήμερα, ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται σε περιοχές, όπου η Ουκρανία επιχειρεί να απομακρύνει ανθρώπους και να μεταφέρει βοήθεια μέσω «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

«Το ανθρωπιστικό φορτίο μεταφέρεται προς τη Μαριούπολη, θα σας ενημερώσουμε για το πώς εξελίσσεται... Η κατάσταση είναι περίπλοκη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί», είπε ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο σε τοπικά ΜΜΕ.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Κατεστραμμένα ρωσικά τανκς  σε κεντρικό δρόμο μετά από μάχες κοντά στο Brovary, βόρεια του Κιέβου

Κατεστραμμένα ρωσικά τανκς  σε κεντρικό δρόμο μετά από μάχες κοντά στο Brovary, βόρεια του Κιέβου
Ζελένσκι: Η Ρωσία στέλνει νέα στρατεύματα μετά τις βαριές απώλειες

«Γονατίζουν» τη Ρωσία με νέες κυρώσεις σε εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες.

Ο Ζελένσκι είπε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

Η Λευκορωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή

Η Λευκορωσία δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε χθες τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η μεταφορά στρατευμάτων δεν συνδέεται επ΄ουδενί με οποιαδήποτε προετοιμασία και ειδικά όχι με τη συμμετοχή των Λευκορώσων στρατιωτών στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Γκουλέβιτς.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία σε εξέλιξη μεταξύ Μακρόν, Σολτς και Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχουν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Μετά τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της περασμένης Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ελιζέ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top