Οπαδική βία: Εγκληματική οργάνωση με γυναίκα αρχηγό - Τέσσερις συλλήψεις

Ομάδες έως 40 ατόμων πετούσαν μολότοφ - Χρησιμοποιούσαν μαχαίρια και ρόπαλα

Το προσωρινό κλείσιμο όλων των συνδέσμων φιλάθλων μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 ανακοίνωσε η κυβέρνηση 

Η Δικαιοσύνη προχώρησε στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, καταλογίζονται συνολικά 18 αδικήματα, 5 εκ των οποίων κακουργήματα και 6 εντάλματα σύλληψης.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

(φωτ. αρχείου unsplash)

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Μέλη της είχε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. 

Οπαδική επίθεση στη Νίκαια: Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον ξυλοκόπησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα των επιθέσεων σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψει αυτούς, καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κακούλες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Γιγαντώνεται η οπαδική βία - «Κόκκινος» συναγερμός στην Πολιτεία

Σημαντικό ρόλο στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, έπαιξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προέκυπτε η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν, καθώς και ο κυρίαρχος- αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές στην 27χρονη γυναίκα.

οπαδική βία

(φωτ. αρχείου unsplash)

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση.

Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα 6 εντάλματα.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί 4 άτομα, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Κλείνουν όλοι οι σύνδεσμοι έως 31 Ιουλίου - Τα μέτρα για την οπαδική βία

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων, εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top