Γιγαντώνεται η οπαδική βία - «Κόκκινος» συναγερμός στην Πολιτεία

Επαναφέρεται το ιδιώνυμο για αδικήματα αθλητικής βίας

Συναγερμό έχει σημάνει στην Πολιτεία η έκρηξη της οπαδικής βίας, αλλά και η συμμαχία, αντιεξουσιαστών και ακραίων οπαδών, όπως φάνηκε στα άγρια επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Το νομικό πλαίσιο θωρακίζεται με αυστηρότερες ποινές και επανέρχεται το ιδιώνυμο, για τους ταραξίες, που δρουν εντός κι εκτός γηπέδων.

Αυγενάκης: Επαναφορά του ιδιώνυμου για οπαδούς, συνδέσμους και ομάδες

Οπαδική βία, με ισχυρά αντισώματα και στην εποχή της πανδημίας! Το σκηνικο του τρόμου έχει μεταφερθεί στους δρόμους. Μπαχαλάκηδες και χούλιγκανς συμμαχούν δημιουργώντας  ένα εκρηκτικό κοκτέιλ βίας. Τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο, υποχρεώνουν  την πολιτεία να αναλαμβάνει δράση. 

«Μου άρεσε αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη. Σε κάποια τόσο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, πρέπει να ενωνόμαστε» λέει χούλιγκαν που δεν αποκαλύπτει το πρόσωπό του στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Αν έρθει να απειλήσει κάποιος τη δική μου τη ζωή με μαχαίρι, θα πρέπει να αμυνθώ με μαχαίρι» προσθέτει.

H πολιτεία απαντά θωρακίζοντας το νομικό πλαίσιο κι επαναφέρει το ιδιώνυμο για αδικήματα αθλητικής βίας.

«Θα επαναφέρουμε το θέμα του ιδιώνυμου, επικαιροποιημένο, με τις βελτιώσεις που απαιτούν οι καιροί. Από την άλλη, με μια απόφαση να πατάξουμε τη βία στην καρδιά» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα ραντεβού θανάτου δίνονται μέρα μεσημέρι. Ένας 19χρονος οπαδός στα Χανιά, που χτυπήθηκε με μαχαίρι  δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. «Κάποιοι που δεν έχουν σωματική δύναμη, το πήγαν στο έγκλημα κι έβγαλαν μαχαίρι» σημειώνει ο χούλιγκαν.

Οδομαχίες και συμπλοκές σημειώνονται κι έξω από τις λέσχες οπαδών.

«Όταν κάποιος κριθεί ένοχος για αδίκημα που έχει σχέση με αθλητική βία, η ποινή που θα του επιβληθεί δεν αναστέλλεται. Οδηγείται στη φυλακή» εξηγεί ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δηματρακόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top