Πάτρα: Αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα- Τα κοινά σημεία

Και τα δύο παιδιά πέθαναν στον ύπνο τους

Νέα στοιχεία για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, προκύπτουν από τη σύγκριση των δύο ιατροδικαστικών εκθέσεων της Μαλένας και της Ίριδας. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Πέτρος Κουσουλός χαρακτήρισε μάλιστα, «αξιοπερίεργα και ενδιαφέροντα» τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη συγκριτολογική τους μελέτη. 

Πάτρα: «Η Ίριδα πέθανε το διάστημα που είχε φύγει ο πατέρας από το σπίτι»

«Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, το παιδί παρουσίασε εικόνα πνευμονικής συμφόρησης και πνευμονικού οιδήματος. Με απλά λόγια έσκασαν τα πνευμόνια του. Παράλληλα, έχουμε τις γρατζουνιές στη μύτη, την ερυθρότητα στο μάγουλο η οποία δεν έχει καταγραφεί… 

Στην υπόθεση της Ίριδας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, υπήρξε αυτή η αγενεσία φλεβόκομβου, κάτι που διαψεύδεται όμως από τους ειδικούς παιδοκαρδιολόγους ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει και μια δεύτερη αιτία θανάτου η οποία είναι και πάλι η πνευμονική συμφόρηση. Δηλαδή και στην περίπτωση της Ίριδας διαπιστώνουν οι γιατροί ότι έσκασαν τα πνευμόνια του παιδιού, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Επίσης, έχουμε και αυτό το έκζεμα γύρω- γύρω από τα χείλη, το οποίο σύμφωνα με την μητέρα αποδίδεται στην πιπίλα… 

Πάτρα: «Η μητέρα ήταν εκείνη που ήθελε να χωρίσει», λέει ο δικηγόρος της

Άρα βλέπουμε ότι και στους δύο θανάτους καταγράφεται πνευμονική συμφόρηση, πνευμονικό οίδημα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τα σημάδια στο πρόσωπο… στη μύτη και στο μάγουλο της Μαλένας και το έκζεμα γύρω από τα χειλάκια της Ίριδας», είπε χαρακτηριστικά.

Πάτρα: Αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα

Ακόμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό», στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση, που κάνει λόγο για «Εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Η αλλοίωση αυτή θα μπορούσε να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου.

Στην περίπτωση της Ιριδας, οι γιατροί έχουν παρατηρήσει πως στον εγκέφαλο του παιδιού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ιατροδικαστές έχουν ζητήσει να εξεταστούν εκ νέου οι δύο εκθέσεις, ώστε να προσδιοριστούν τα κοινά στοιχεία.

Πάτρα: «Και τα τρία παιδιά πέθαναν στον ύπνο τους»

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών βρίσκεται φέρεται να έχει μπει ακόμα μια... περίεργη «σύμπτωση».

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα πέθαναν στον ύπνο τους. Στον ύπνο της έπαθε και το πρώτο περιστατικό η 9χρονη Τζωρτζίνα, που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επίσης στον ύπνο της έπαθε και την πρώτη ανακοπή, αλλά στον ύπνο της ήταν και ο θάνατός της στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

 

Δείτε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top