Κορωνοϊός: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Τι είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την άρση των μέτρων

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την άρση των μέτρων και το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος - Βίντεο Skai

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχουν καταργηθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας, ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Ήδη από το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο, παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Πλεύρης: Κανονικό το Πάσχα φέτος αλλά για τους εμβολιασμένους

κατάργηση μάσκας

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3 - Eurokinissi

«Η άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και η αύξηση της πληρότητας τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη διασπορά προφανώς, γιατί διαφορετικά δεν θα τα καθιερώναμε για να ρίξουμε την πανδημία. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια επίδραση, αλλά δεν μπορώ να πω πόση γιατί δεν έχουμε “τρέξει” ακόμα το μοντέλο», σχολίασε στο iatropedia.gr ο κ. Σαρηγιάννης για την άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σαρηγιάννης: «Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσως πριν το Πάσχα»

Αναφερόμενος στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να συμβεί και στη χώρα μας πριν το Πάσχα, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη άρει αυτό το μέτρο.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί λίγο πριν από το Πάσχα νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να συμβεί. Γιατί θα έχουν πέσει κι άλλο τα κρούσματα. Θα είμαστε χαμηλά, ίσως και κάτω από 1.000 κρούσματα τη μέρα. Προφανώς θα υπάρχουν και έντονες κοινωνικές πιέσεις, γιατί οι Γερμανοί τα ήρανε, οι Δανοί τα έχουν άρει, οι Γάλλοι θα τα άρουν; Εμείς γιατί;

«Κάποιες χώρες τόλμησαν να επαναφέρουν πολύ σημαντικές λειτουργίες της κοινωνίας στην προ κορονοϊού εποχή, όπως είναι η είσοδος σε δημόσιους χώρους χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πολλές βρίσκονται επίσης ένα βήμα πριν από την κατάργηση της μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους, με σύσταση μάλιστα του ECDC. Αυτά τα μέτρα πότε τα βλέπετε να έρχονται στην Ελλάδα;», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top