Πλεύρης: Κανονικό το Πάσχα φέτος αλλά για τους εμβολιασμένους

Σύντομα θα «φύγουν» οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους

Για πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους, έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

«Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

Θάνος Πλεύρης: «Η Δέλτα έχει υποχωρήσει πλήρως - Επικίνδυνη η Όμικρον»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο πάμε σε μια φθίνουσα πορεία της επιδημίας κορωνοϊού.

Ο κ. Πλεύρης προέβλεψε ότι σταδιακά θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα, ενόψει και των διακοπών του καλοκαιριού.

Κορωνοϊός: Σε πτώση το ιϊκό φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά την εστίαση, είπε πως έχουν αρθεί όλα τα μέτρα, αλλά υπογράμμισε πως θα συνεχιστεί η απαγόρευση για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας είπε πως είχε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας της Ουκρανίας και ενημερώθηκε για το υγειονομικό υλικό που έχει ανάγκη η χώρα της. «Ήδη, δρομολογείται η αποστολή του από τη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό».

«Σκιά» χρεοκοπίας πάνω από τη Ρωσία - Περιορισμοί στη φυγή ξένων κεφαλαίων

Όσον αφορά τις μάσκες είπε πως σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση, προαναγγέλλοντας την άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top