Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Άρση ορισμένων μέτρων για τον κορωνοϊό από τις 5/3

Πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης 

Την άρση ορισμένων μέτρων για τον κορωνοϊό εισηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. 

Συγκεκριμένα, εισηγήθηκαν ομόφωνα την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που αναμένεται να γίνει από το Σάββατο 5/3. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες να εξακολοθούν να φορούν τη μάσκα σε περιστάσεις συγχρωτισμού. 

Κορωνοϊός: Οι 4 περιοχές που κατέγραψαν κατακόρυφη αύξηση στο ιικό φορτίο

Τονίζουν πως θα υπάρχει πληρότητα 100% σε ΜΜΜ, φυσικά με μασκά υποχρεωτικά για όλους. Την εισήγηση αποδέχτηκε και το υπουργείο Υγείας.

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Novavax - Πόσο αποτελεσματικό είναι

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει πως είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top