Πάτρα θάνατος κοριτσιών: «Δε θα σε αφήσω να μου φύγεις»

Η μαρτυρία του γιατρού που επανέφερε την Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα ο πρώτος κύκλος καταθέσεων για τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς 15 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είχε φροντίσει την Τζωρτζίνα και τη Μαλένα έχουν κληθεί να καταθέσουν. 

Ανάμεσά τους και ο αναισθησιολόγος που επί 50 ολόκληρα λεπτά πάλευε να επαναφέρει στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα όταν έπαθε ανακοπή καρδιάς, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. 

Νέα δήλωση της μητέρας των τριών παιδιών: Τι είπε για τη Τζωρζίνα    

Ο ίδιος περιέγραψε τις στιγμές αυτές στην εκπομπή «TLive» χαρακτηρίζοντάς τες, ως τις «συγκλονιστικότερες της καριέρας του».

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά», είπε, ενώ αποκάλυψε ότι την ώρα της ανάνηψης και όταν πληροφορήθηκε ότι είχαν πεθάνει τα δύο αδελφάκια της Τζωρτζίνας της φώναζε: «δε θα σε αφήσω να μου φύγεις».

Πάτρα: Το «θρίλερ» του θανάτου της Μαλένας

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δε στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος», είπε και πρόσθεσε:

«Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα χρόνια πορείας δε μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί, οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία».

Πάτρα: Μία δολοφονία στο παρελθόν της οικογένειας της Ρούλας

Και τότε ήταν που ξέσπασαν όλοι σε κλάματα και χειροκροτήματα. 

«Μόλις είδα ότι τα είχαμε καταφέρει και το παιδί είχε καρδιακές ενδείξεις ξέσπασα σε λυγμούς, εγώ που δεν κλαίω και δεν έχω κλάψει για δικούς μου ανθρώπους. Ήταν πολύ έντονα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή και δε θα την ξεχάσω ποτέ», τόνισε. 

Πάτρα: «Τη μέρα που πέθανε η Μαλένα η μητέρα ούρλιαζε»

Από την πλευρά της, γειτόνισσα της οικογένειας των τριών κοριτσιών περιέγραψε στην ίδια εκπομπή την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή η έξι μηνών Ίριδα. 

Πάτρα: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την αδερφή μου»

«Εκείνη την ώρα βγήκε ο σύζυγος και μου λέει ότι κάτι έπαθε το μωρό. Βγαίνω έξω, όπως ήμουν μέσα στο σπίτι δηλαδή και εκείνη την ώρα ήταν που είχαν βάλει το μωρό μέσα στο ασθενοφόρο και προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη.

Εκείνη την ώρα που έβαλαν το μωρό στο ασθενοφόρο, εκεί ήταν ο Μ….Η Ίριδα όταν έφυγε, που ήρθε το ασθενοφόρο δηλαδή, ήμασταν μπροστά όταν έφυγε, και η Τζωρτζίνα ήταν μέσα από την πόρτα, κοίταγε τον ουρανό και έλεγε “μη μου το πάρεις κι αυτό” και η μητέρα απ’ έξω έκλαιγε “όχι αυτό, πάρε εμένα”», είπε.

«Αυτή τα σκότωσε»: Οι γονείς στην Πάτρα μηνύουν πρώην αστυνομικό διευθυντή

Ξεκαθάρισε μάλιστα, αναφορικά με τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το ζευγάρι, ότι ήταν πολύ ήσυχο και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα να το σχολιάσει η γειτονιά. 

Πάτρα: «Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν. Εκείνη ήταν πάντα πιο ψυχρή»

«Εγώ ξέρω ένα ζευγάρι ήσυχο, μεγαλώνει τα παιδιά του, δεν έχει ακουστεί ποτέ φασαρία, καβγάς… Επειδή ακριβώς είμαστε μεσοτοιχία, ακούγεται και το παραμικρό. Δεν είχαν τσακωθεί ποτέ, ένα ζευγάρι ήσυχο με τα παιδάκια τους… Τρυφεροί, τα παιδιά τους έτρεχαν στην αγκαλιά τους κατευθείαν, τι να σας πω. Έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε.

Πάτρα: Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας 

Την ίδια ώρα «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν τα προφίλ και των γονέων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, μέχρι αυτή την ώρα οι τοξικολογικές φαίνονται καθαρές. 

Πάτρα: Τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Δεν έχει βρεθεί τίποτα το περίεργο παρά μόνο φαρμακευτικές ουσίες που προέρχονται από την αγωγή που λάμβανε το κορίτσι στο νοσοκομείο, ενώ οι ουσίες αυτές είναι σε ποσότητα που δεν προβληματίζουν τους ειδικούς.

Πάτρα: «Τα τρία κορίτσια κατά 98% δολοφονήθηκαν», λέει ο Κατερινόπουλος

Πάντως ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος επιμένει πως οι θάνατοι των τριών παιδιών είναι εγκληματική ενέργεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top