Πάτρα: Τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Ποιες σπάνιες ασθένειες μπορεί να σχετίζονται με τον θάνατο των 3 παιδιών

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Καθαρές φαίνονται μέχρι αυτή την ώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μικρής που «έφυγε» τελευταία από τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα.

Πάτρα: «Τα τρία κορίτσια κατά 98% δολοφονήθηκαν», λέει ο Κατερινόπουλος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιώργου Σόμπουλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί τίποτα το περίεργο, παρά μόνο φαρμακευτικές ουσίες που προέρχονται από την αγωγή που λάμβανε το κορίτσι στο νοσοκομείο. Οι ουσίες αυτές είναι σε ποσότητα που δεν προβληματίζουν τους ειδικούς.

Πάτρα: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την αδερφή μου»

Την ίδια ώρα, το Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στην Πάτρα και για να πάρει καταθέσεις από γιατρούς, φίλους και συγγενείς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων, προκειμένου να εξετάσουν κάθε πιθανό σενάριο για τον θάνατο της 9χρονης.

Νέα δήλωση της μητέρας των τριών παιδιών: Τι είπε για τη Τζωρζίνα    

Πάτρα: Ποιες σπάνιες ασθένειες μπορεί να συσχετίζονται με τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων που είναι η σημερινή, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο Γιώργος Σταμούλης, δρ Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης.

Όπως είπε, υπάρχουν περίπου 7.000 σπάνιες παθήσεις, 300 εκατ. ασθενείς παγκοσμίως, το 70% το εκδηλώνει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και το 72% έχουν γενετική αιτιολογία.

Παρακολουθώντας την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη η μητέρα των τριών παιδιών, ρώτησε μέσω του Γιώργου Σόμπολου τον κ. Σταμούλη εάν υπάρχει κάποιο γονίδιο που μπορεί να έχει ο πατέρας ή μητέρα και μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά προβλήματα στα τρία παιδιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμούλης, σε κάθε ασθένεια η κλινική εικόνα μπορεί να διαφέρει από παιδί σε παιδί. Ωστόσο, κάθε ασθένεια χαρακτηρίζεται καθεμιά από αυτές από συγκεκριμένα νοσήματα. Για να εμφανίζουν διαφορετικές κλινικές εικόνες τα τρία παιδιά, πρέπει να πάσχουν από τρεις διαφορετικές ασθένειες:

Η κλινική εικόνα των τριών παιδιών έχει μια θολή αλληλοεπικάλυψη. Πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα από τις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να γνωρίζουμε προς τα πού πρέπει να στραφεί και ο γενετικός έλεγχος.

 Ο Γιώργος Σταμούλης, δρ Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τις σπάνιες ασθένειες και αν μπορούν να συνδέονται με τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα

Πάτρα: Τι λέει η ιατροδικαστής που υπέγραψε την ιατροδικαστική της Μαλένας

Για πρώτη φορά, η Χριστίνα Τσάκωνα, η ιατροδικαστής που υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της μικρής Μαλένας, μίλησε στην εκπομπή και τη Ρούλα Κουσκουρή και έδωσε απαντήσεις για όλα.

Όπως είπε, μακροσκοπικά δεν προέκυψε η αιτία θανάτου του παιδιού και έτσι ελήφθησαν βιολογικά υλικά προκειμένου να διεξαχθούν περεταίρω εργαστηριακές, αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις - Βρέθηκαν εκδορές στη μύτη της Μαλένας

«Σύμφωνα με τις ιστολογικές εξετάσεις, η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια, οπότε αυτό τέθηκε ως η αιτία θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσάκωνα και πρόσθεσε ότι από τις τοξικολογικές δεν προέκυψε κάτι, «οπότε ήταν ένας θάνατος φαινομενικά παθολογικός», όπως είπε.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν ένα πρόβλημα στο ήπαρ του παιδιού, η ιατροδικαστής είπε: «Επειδή λίγο πριν τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής είχαμε τα στοιχεία από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, δεν αναφερόταν αν υπήρχε ή όχι κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που μου ανέφεραν ήταν ότι το παιδί ήταν υπό χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο».

Τι είπε η ιατροδικαστής που υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της μικρής Μαλένας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top