Δημήτρης Τσοβόλας: «Η υγεία του επιδεινώθηκε και πέθανε σε δύο ημέρες»

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρώην υπουργού Δημήτρη Τσοβόλα. Έπασχε από καρκίνο και «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών, μόλις μέσα σε δύο ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του νοσοκομείου «Αττικόν» για το θάνατό του, «ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας εισήχθη στο ΠΓΝ “Αττικόν” την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου σε κατάσταση σήψης, σε έδαφος χημειοθεραπείας, που λάμβανε για προχωρημένη νεοπλασματική νόσο».

«Τσοβόλα δώστα όλα»-  Η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που άφησε ιστορία

«Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Παρά την υποστήριξη, η οποία περιέλαβε και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής και της νεφρικής του λειτουργίας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε σήμερα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 13.35», επισημαίνει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

Δημήτρης Τσοβόλας

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974 και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 1977 ενώ επανεκλέχθηκε το 1981 και ξανά το 1985.

Από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου ως τη παραπομπή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, το 1989, ο Δημήτρης Τσοβόλας τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών αρχικά, ως υφυπουργός και έπειτα ως υφυπουργός.

Τον Οκτώβριο του 1995 αποχώρησε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ). Κατάφερε να εκλεγεί και πάλι βουλευτής, το 1996, στη Β Αθηνών με το ΔΗΚΚΙ όμως στις εκλογές του 2000 δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό 3% ώστε να μπει στη Βουλή.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη και έχει δυο παιδιά. Ο μεν γιος του είναι γιατρός, ενώ η κόρη του δικηγόρος και στενή του συνεργάτιδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top