Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη διασκέδαση από Δευτέρα

Η επιτροπή των ειδικών αποφασίζει σήμερα και για τις Απόκριες

Τι θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Το ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει ξανά στις 14:00, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους επιστήμονες να εξετάσουν τόσο την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και την επιστροφή των όρθιων στη διασκέδαση. 

Κορωνοϊός - Λύματα: Σε ποια πόλη αυξήθηκε το ιικό φορτίο κατά 454%

Αρκετές είναι άλλωστε οι ευρωπαϊκές χώρες που τις τελευταίες μέρες αίρουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και κηρύττουν το τέλος της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Έρχεται χαλάρωση στη διασκέδαση και αύξηση της πληρότητας των γηπέδων

Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάσουν, λοιπόν, σήμερα το ζήτημα των όρθιων στη διασκέδαση, την πληρότητα των γηπέδων αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι τις Απόκριες. 

ΕΟΔΥ: Διευκρινίσεις για τους θανάτους από τον κορωνοϊό

Το ζήτημα των γηπέδων είχε τεθεί από το υπουργείο Υγείας και την περασμένη εβδομάδα, όμως η Επιτροπή είχε κρίνει πως βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων δεν έπρεπε να επιτραπεί η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων.

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Νέο κύμα της Όμικρον «απειλεί» την ανατολική Ευρώπη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής είναι θετικά ως προς το να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση και στη διασκέδαση, δίνοντας το πράσινο φως για τους όρθιους.

Επίσης αναμένεται να αυξήσουν την πληρότητα των γηπέδων στο 50%, αλλά και να επιτρέψουν και πάλι τις σχολικές εκδρομές.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Δύσκολα όμως φαντάζουν τα πράγματα για τις Απόκριες. Οι ειδικοί δε φαίνεται να δίνουν σήμερα το πράσινο φως για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς θεωρούν ότι η συμμετοχή πολλών ατόμων σε αυτές θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Σήμα για επιστροφή στην κανονικότητα - Ποια μέτρα φεύγουν

Μπορεί ωστόσο να επιτραπούν μικρότερες εκδηλώσεις, σίγουρα όμως όχι οι καθιερωμένες καρναβαλικές παρελάσεις. 

Σαρηγιάννης: Αποκλιμάκωση το αργότερο μέχρι 7 Μαρτίου 

Θετικός ως προς τη χαλάρωση των μέτρων, αλλά με σύνεση, εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση θα έρθει το αργότερο μέχρι τις 7 Μαρτίου. 

Κορωνοϊός: Τι αποφασίζει η κυβέρνηση για χαλάρωση των μέτρων  

«Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ο μέσος όρος των οποίων κινείται περίπου στα 18.000 ημερησίως. Με κάποιες αυξομειώσεις παραμένουμε εκεί από τις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή περίπου για τρεις εβδομάδες υπάρχει μια ισορροπία», τόνισε στο GRTimes, και πρόσθεσε:

«Από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι τις 7 του μήνα, εάν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή, όπως μια νέα μετάλλαξη, αναμένουμε μια αποκλιμάκωση και μια μείωση των αριθμών σε θανάτους, διασωληνωμένους και κρούσματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top