Συνελήφθη ο 12ος δράστης, με το όνομα «Ντίνος», για τη δολοφονία του Άλκη

«Βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο του εγκλήματος», λέει η οικογένειά του

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ο 12ος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο επονομαζόμενος «Ντίνος» φέρεται να παραδόθηκε μόνος του.

Δολοφονία Άλκη: «Τον κάρφωσα και τον έσκισα»

Τον εν λόγω άνδρα κατονόμασε για πρώτη φορά κατά την απολογία του την Παρασκευή ο 21χρονος Αλβανός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου που έστριψε στη Γαζή, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη. Μένει στο Ωραιόκαστρο, είναι ηλικίας 22 ετών, έχει ύψος 1.70, ενώ το βράδυ της επίθεσης φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος.

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο «Ντίνος», ο 12ος που συμμετείχε στην επίθεση

δολοφονία Άλκη - Ντίνος

Ο 12ος δράστης φέρεται να είναι εκείνος που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ

«Βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο του εγκλήματος», λέει η οικογένειά του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του, ο 22χρονος, δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δε βγήκε καν από το αυτοκίνητο, παρά μετέφερε τρία άτομα, όπως αναφέρει το gr times.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δε γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δε συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Σημειώνεται ότι σήμερα απολογείται και ο 20χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Θεοδωρικάκος: «Να βάλουμε όλοι μαζί τέλος στον χουλιγκανισμό»

Μήνυμα για τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Όπως είπε, με τη σύλληψη του 22χρονου ολοκληρώθηκε το έργο της αστυνομίας και κάλεσε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να βάλουν όλοι μαζί τέλος στον χουλιγκανισμό.

«Με τη σύλληψη και του 12ου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη, η Ελληνική αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της. Όλοι γνωρίζουν, με αφορμή κι αυτό το περιστατικό ότι η ΕΛΑΣ και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Τώρα πλέον είναι υπόθεση όλων μαζί, του κράτους, της πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό μέσα κι έξω από τα γήπεδα», ανέφερε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top