«Είχατε αποφασίσει να σκοτώσετε και τους φίλους του Άλκη»

Η ανακρίτρια ζήτησε εξέταση DNA για όλους τους εμπλεκόμενους

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος του 23χρονου για την εμπλοκή του στην υπόθεση/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, καθώς πριν από λίγο η 7η τακτική ανακρίτρια απηύθυνε διάταξη για την υποβολή όλων των εμπλεκόμενων στην επίθεση σε test DNA. 

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αυτοί είναι οι δράστες της αιματηρής επίθεσης

Όπως ανέφερε, ο σκοπός είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου, από το γενετικό υλικό που βρίσκεται στα πειστήρια, δηλαδή το δρεπάνι και το μαχαίρι. Τα φονικά όπλα βρίσκονται στα χέρια των αρχών, αφού οι δολοφόνοι τα είχαν αφήσει στον τόπο του εγκλήματος. 

Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του Άλκη Καμπανού. Η αστυνομία θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιος άλλος άγνωστος ύποπτος.

«Είχατε αποφασίσει να σκοτώσετε και τους φίλους του Άλκη»

Το κατηγορητήριο ήταν καταπέλτης απέναντι στους 11 συλληφθέντες για την δολοφονία. Όπως αναφέρουν οι δικαστές, οι 11 κατηγορούμενοι, εκτός από τον Άλκη, είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν και τους δύο φίλους του, που βρίσκονταν στο σημείο.

Στο κατηγορητήριο χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Δολοφονία Άλκη: Ο «εγκέφαλος», ο «Αθηναίος» κι οι μαρτυρίες για την επίθεση

«Κατευθείαν τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί και στο άκουσμα της παραδοχής τους, ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, όλως αιφνιδίως επιτεθήκατε σε αυτούς, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα κλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι.

Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση των ως άνω καταφέρατε πολλαπλά χτυπήματα στον Αλκιβιάδη Καμπανό προκαλώντας σε αυτόν τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο και υπαραχνοειδή αιμορραγία, εκ των οποίων τραυμάτων επήλθε ο θάνατός του.

Επιπλέον έχοντας συναποφασίσει να τελειώσετε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε βάρος των υπολοίπων ατόμων αρχίσατε να εκτελείτε την αξιόποινη αυτή πράξη».

Περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος επίθεσης των δραστών στα δύο άλλα παιδιά, τα οποία ευτυχώς ζουν μετά την αιματηρή συμπλοκή. 

«Bοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», ούρλιαζε ο Άλκης

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως επιτέθηκαν στον Α.Β. και του προκάλεσαν πολλά χτυπήματα με μαχαίρι. Ο νεαρός γλύτωσε από το γεγονός ότι υπεβλήθη εγκαίρως σε χειρουργείο: «Παρότι είχατε συναποφασίσει να τον σκοτώσετε και καταφέρατε τα ανωτέρω περιγραφόμενα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε αυτόν η πράξη σας δεν ολοκληρώθηκε, όχι από δική σας βούληση αλλά διότι διακομίστηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση». 

Αναφορικά δε με τον Δ. Κ., τον δεύτερο φίλο του Άλκη, αναφέρεται πως  κατάφερε, αν και χτυπημένος, να διαφύγει και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσαν οι δράστες να τον σκοτώσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top