Η διευθύντρια υπέρ της τρανς μαθήτριας - «Παλεύω για τη διαφορετικότητα»

Μήνυμα στήριξης στη 12χρονη που πήγε με φούστα σε σχολείο στον Ίλιον

«Είσαι η ντροπή της κοινωνίας» φέρεται να είπε καθηγητής σε τρανς μαθήτρια που πήγε στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον με φούστα - Βίντεο Mega

Μήνυμα στήριξης υπέρ της τρανς μαθήτριας που δέχτηκε προσβολές από καθηγητή γιατί φόρεσε φούστα στο σχολείο, απηύθυνε η διευθύντρια του μουσικού Γυμνασίου στο Ίλιον.

Τρανς μαθήτρια πήγε στο σχολείο με φούστα: «Είσαι η ντροπή της κοινωνίας»

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η διευθύντρια του μουσικού Γυμνασίου στο Ίλιον στήριξε τη 12χρονη για την επιλογή της και αντέδρασε έντονα απέναντι στο σχόλιο του συναδέλφου της, που φέρεται να είπε στο παιδί «Είσαι η ντροπή της κοινωνίας».

τρανς μαθήτρια

Όλη μου τη ζωή παλεύω για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια έγραψε στην ανάρτησή της: «Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλητο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες».

Μετά το ντροπιαστικό σχόλιο του καθηγητή στη 12χρονη, οι συμμαθητές του παιδιού, με μια συγκινητική κίνηση, έδειξαν την αλληλεγγύη τους απέναντι στη διαφορετικότητα της. Την επόμενη μέρα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο: πήγαν στο σχολείο τα αγόρια φορώντας φούστες και τα κορίτσια γραβάτες και παντελόνια.

μαθητές Ίλιον

Σημειώνεται πως με εντολή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, διατάχθηκε ειδική έρευνα για το περιστατικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top