Τρανς μαθήτρια πήγε στο σχολείο με φούστα: «Είσαι η ντροπή της κοινωνίας»

Κύμα αλληλεγγύης από τους συμματητές του σε Μουσικό σχολείο στο Ίλιον

Κύμα αλληλεγγύης από τους μαθητές Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον σε τρανς συμμαθήτριά τους που φόρεσε φούστα.

Καθηγητής του σχολείου σχολίασε με απρεπή τρόπο τον μαθητή για την ενδυματολογική του επιλογή. «Είσαι η ντροπή της κοινωνίας», φέρεται να του είπε.

Η στάση του πυροδότησε την αντίδραση των άλλων παιδιών που, με μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης, συμπαραστάθηκαν στη συμμαθήτριά τους. Εμφανίστηκαν στο σχολείο φορώντας τα κορίτσια παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

τρανς μαθήτρια Ίλιον

Κύμα συμπαράστασης από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον - φωτογραφία «Μένουμε Ενεργοί»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, με εντολή του γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση σελίδας στο Facebook που διατηρεί η ομάδα «Μένουμε Ενεργοί»:

«O λόγος αντίδρασης των παιδιών ήταν ένα αισχρό σχόλιο κάποιου καθηγητή, ενώ δεν ισχύει ότι η μαθήτρια δέχτηκε επίπληξη.

Τα ρούχα δεν έχουν φύλο! 

Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια τρανς συμμαθήτριά τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν τη φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή». 


 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top