Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα στα Ψαχνά

«Τον κλείδωσαν στην αποθήκη και πέταξαν το κλειδί» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σε δολοφονία και όχι αυτοχειρία φαίνεται ότι οφείλεται τελικά ο θάνατος 33χρονου πατέρα από τα Ψαχνά. Συγκλονίζουν οι συγγενείς του - Πηγή/βίντεο: Φως στο Τούνελ - Mega

Σε δολοφονία και όχι αυτοκτονία φαίνεται ότι οφείλεται o θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη Βαγγέλη Σαλή στα Ψαχνά Εύβοιας. Ο νεαρός άνδρας είχε βρεθεί ημιλιπόθυμος σε μια αποθήκη στα χωράφια του στις 24 Μαΐου 2016.

Δίπλα του  βρέθηκε ένα μπουκάλι με φυτοφάρμακο, διαφορετικό, όμως, από αυτό που ανιχνεύτηκε στην πορεία στον οργανισμό του.
Αν και οι πρώτες ενδείξεις παρέπεμπαν αρχικά σε αυτοκτονία, σχεδόν έξι χρόνια μετά η δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία, αφού είναι πλέον πεπεισμένη ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοχειρία, όπως αρχικά είχε πειστεί. 

δολοφονία αγρότη Ψαχνά

Ο 33χρονος Βαγγέλης Σαλής 

Στο χωριό Καστέλα η οικογένεια διατηρεί χωράφια και ο δημοσιογράφος της εκπομπής μίλησε με τον αδελφό του Βαγγέλη Σαλή.

Ο αδελφός και η μητέρα του 33χρονου, έξι χρόνια μετά ψάχνουν ακόμα απαντήσεις. Θέλουν να λάμψει η αλήθεια για να ηρεμήσει η ψυχούλα του Βαγγέλη. Οι μαρτυρίες τους στην εκπομπή «Φως στο Τουνελ» σοκάρουν και γεννούν ερωτήματα.

«Τον κλείδωσαν στην αποθήκη και πέταξαν το κλειδί»

Η περιγραφή του αδερφού του Βαγγέλη και τα στοιχεία από το σημείο όπου βρέθηκε ο 33χρονος γεννούν ερωτήματα. Όπως είπε, ο αδερφός του βρέθηκε κλειδωμένος μέσα στην αποθήκη όπου εντοπίστηκε νεκρός κα το κλειδί βρέθηκε πεταμένο μακριά, κάτι που μαρτυρά ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε αυτοχειρία:

«Ήταν μεσημέρι και ήμουν στη λαϊκή μαζί με τη μητέρα μου. Ο αδελφός μου ήταν σε μία καφετέρια για να πάρει καφέ. Ο ιδιοκτήτης τον είδε μια χαρά, συνομίλησαν και στο δρόμο για τα χωράφια συνάντησε έναν φίλο του, με τον οποίο κανόνισαν να βρεθούνε για να τα πουν. Λίγη ώρα αργότερα τον βρήκε ο εργάτης μέσα στην αποθήκη. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη απ’ έξω και το κλειδί πεταμένο στο ενάμισι μέτρο μακριά. Δεν μπορεί να έχει αυτοκτονήσει και να είναι κλειδωμένα απ’ έξω. Με το που τον είδε ο αδελφός μου, σήκωσε τα χέρια του σαν να του ζητούσε βοήθεια. Τον είδε σαν Θεό του. Ο εργάτης τον σήκωσε, τον μετέφερε στο αυτοκίνητό του αλλά δεν έβρισκε το κλειδί. Το βρήκε λίγο πιο μετά κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Ήταν σαν κάποιος να ήθελε να καθυστερήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Βαγγέλης Σαλής

Ο αδελφός του θύματος παρέθεσε και τα καυτά ερωτήματα αλλά και τις εγκληματικές παραλήψεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι οι δολοφόνοι του.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το φυτοφάρμακο που βρέθηκε στον οργανισμό του ήταν διαφορετικό από το μπουκάλι που βρέθηκε δίπλα του και κάνει λόγο για ένα πολύ καλά σκηνοθετημένο έγκλημα: «Το φυτοφάρμακο που βρέθηκε μέσα στο στομάχι του δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν δίπλα του στην αποθήκη. Ήταν πολύ καλά σκηνοθετημένο το όλο σκηνικό. Η αστυνομία δεν ήρθε στο σημείο, ούτε εξέτασε σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν την απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα. Η Δικαιοσύνη έχει πλέον αποδεχτεί ότι είναι ανθρωποκτονία εκ προμελέτης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος τον σκότωσε», τόνισε.

«Ήταν ευτυχισμένος. Έλιωνε απ’ τη χαρά για το μωρό του»

Η μητέρα και η ξαδέλφη του άτυχου πατέρα, μίλησαν στην εκπομπή για τον χαμογελαστό Βαγγέλη που όλοι αγαπούσαν. Όπως είπαν, ήταν χαρούμενος που είχε γίνει πατέρας.

«Ήταν πολύ χαρούμενος που μόλις είχε γίνει μπαμπάς. Ήταν τρισευτυχισμένος. Του μιλούσαμε για το μωρό και έλιωνε. Αν ο Βαγγέλης ήταν από μόνος του η χαρά της ζωής, με αυτό το μωρό πέταγε στον ουρανό. Αισιόδοξος άνθρωπος, πάντα με μία καλή κουβέντα στο στόμα για όλους. Τα αντιμετώπιζε όλα με χαμόγελο και στις δυσκολίες δεν το έβαζε κάτω. Είχαμε κανονίσει το Σαββατοκύριακο να πάμε από το σπίτι του να δούμε και τη μικρή. Εάν κάποιος ήθελε να του κάνει κακό, θα το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει κάτι, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο λόγο», είπε στην εκπομπή η ξαδέλφη του.

Η μητέρα του συντετριμμένη, το μόνο που ζητάει να μάθει, είναι η αλήθεια για το τι συνέβη στο παλικάρι της:

«Ήταν όλο χαρά, είχε πάρει γλυκά στα χωράφια εκείνες τις ημέρες και κέρναγε όλο τον κόσμο για τη γέννηση της κόρης του. Έχασα τη γη από τον ουρανό, κόπηκα σε πενήντα κομμάτια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έπαθα μόλις έμαθα τα νέα. Φώναζα και έκλαιγα. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία με ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο στα χέρια. Δεν ξέρω από εκεί και ύστερα τι έγινε. Θέλω να μάθω ποιοι έκαναν κακό στο παιδί μου, τίποτα άλλο. Τριάντα χρονών παλικάρι ήταν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top