Δολοφονία Άλκη: «Τους χτυπάμε για να δούνε ποιος κάνει κουμάντο»

Σοκάρουν οι περιγραφές επιθέσεων από χούλιγκαν

Μόνο σοκ προκαλούν οι περιγραφές οργανωμένων οπαδών αθλητικών ομάδων των ραντεβού θανάτου που δίνουν με άλλους οπαδούς και των επιθέσεων που πραγματοποιούν, όπως αυτή που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη. 

Δύο από αυτούς, μόλις 20 και 22 ετών μίλησαν στην ΕΡΤ και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους προκαλούν συμπλοκές, είτε τυχαίες, είτε μετά από ραντεβού. 

Έφοδος της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα

«Αν είναι μόνος του, πάμε το πολύ δύο άτομα, άντε τρία. Αν είναι με την κοπέλα του ούτε για αστείο, λόγω σεβασμού. Αν είναι πολλά άτομα και ξέρουμε ότι είναι από αντίπαλη ομάδα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε όπου να ‘ναι. Ραντεβού δίνουμε τηλεφωνικά μέσω μηνυμάτων “τόσα άτομα, στο τάδε μέρος, τέτοια ώρα”», είπε ο ένας από αυτούς.

Οι επιθέσεις μπορούν να γίνουν για εντελώς ανούσιο λόγο. Γιατί κάποιος φοράει μπλούζα από αντίπαλη ομάδα, ή ένα κασκόλ. 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με αίμα

«Αν δω έναν με μπλούζα άλλης ομάδας του, θα πάω και θα του την πάρω και αν πει “όχι” θα τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και αν δεν τη βγάλει ο ίδιος, του τη βγάζω εγώ όπως και να έχει. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ πέρα με την μπλούζα του και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος αλλά έτσι είναι αυτά», παραδέχεται.

Όλα αυτά γίνονται για τη δύναμη, τον έλεγχο, την εξουσία. 

Δολοφονία Άλκη: «Μίλησε» το τηλέφωνο του 23χρονου

«Τους χτυπάμε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, ακόμα κι αν μπούμε στη φυλακή ή φάμε πρόστιμο. Ησημαία μας να είναι ψηλά όπου κι αν είναι», λέει ο δεύτερος.

Και οι δύο παραδέχονται πως οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν και αυτό γιατί κανένας οργανωμένος σύνδεσμος δεν πρόκειται να δεχθεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top