Βιασμός Θεσσαλονίκη: Η πρώτη αντίδραση του 27χρονου μετά τις τοξικολογικές

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Γεωργίας Μπίκα

Για δικαίωση κάνει λόγο ο δικηγόρος του 27χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από το εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και από εργαστήριο της Βέρνης. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Κανείς δε μου είπε “δώσε δείγμα τώρα”»

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Υπήρχε από τον εντολέα  μου η βεβαιότητα ότι οι ισχυρισμοί της 24χρονης δεν είχαν καμία βάση. Ο εντολέας μου επιμένει μέχρι και σήμερα πως ό,τι συνέβη έγινε κοινή συναινέσει και δεν υπήρξε κανένας βιασμός», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσάκος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μάλιστα, μιλώντας ο ίδιος στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της 24χρονης. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Οι επόμενες κινήσεις της Γεωργίας

Ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης, ο οποίος έχει ορισθεί ως τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι θα ζητηθεί επανεξέταση του δείγματος, ώστε να σιγουρευτούν ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν είναι ορθά. 

Τι λένε ΕΛΑΣ και Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις τοξικολογικές της Γεωργίας

«Οφείλουμε να κάνουμε και έναν δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη», είπε.

Θεσσαλονίκη: «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 24χρονης, Θ. Ζιώγας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι τοξικολογικές δεν αναιρούν τον βιασμό. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δε δείχνουν χρήση ουσιών οι τοξικολογικές της Γεωργίας

Όσον αφορά στα επίπεδα του αλκοόλ που βρέθηκαν στον οργανισμό της Γεωργίας επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». 

Σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη, διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται μέχρι τις 12 ώρες».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για βιασμό με χάπια από κατηγορούμενο

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και τα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top