Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δε δείχνουν χρήση ουσιών οι τοξικολογικές της Γεωργίας

Αμφισβητεί τα αποτελέσματα η πλευρά της 24χρονης

Παραδόθηκαν στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε τον βιασμό της την παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της πόλης.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Έφτασαν οι τοξικολογικές της Γεωργίας από την Ελβετία

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση, και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για βιασμό με χάπια από κατηγορούμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, τα αποτελέσματα φέρονται να είναι αρνητικά σε ουσίες, ενώ έχει εντοπιστεί αλκοόλ, το οποίο χαρακτηρίζεται ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα. 

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να δούμε πότε εστάλησαν και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς», καθώς όλες οι ουσίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης.

«Πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ» εξήγησε.

Θα ζητήσει αντιδείγμα η πλευρά της 24χρονης

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα στο ThessToday.gr. ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας. 

«Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», πρόσθεσε.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας

Αναφερόμενος στα λόγια της Γεωργίας, ο πραγματογνώμονας σημείωσε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών».

«Ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων» είπε τέλος.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top