Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με τρία self test αυτή την εβδομάδα

Ποια σχολεία δε θα ανοίξουν

Προετοιμασίες σε σχολεία της Αττικής για να ανοίξουν σήμερα κανονικά - Κεντρικό δελτίο Star (30/1)

Μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τα σχολεία της Αττικής ανοίγουν και πάλι και οι μαθητές επιστρέφουν στη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Στην Περιφέρεια Αττικής η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων θα επαναλειτουργήσει κανονικά με ορισμένες εξαιρέσεις.

Κανονικά λειτουργούν οι σχολικές μονάδες

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στο Δυτικό τομέα Αθηνών
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ.
  • Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Βιλίων και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων. Στον Δήμο Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχολεία: Με τρία self test αυτή την εβδομάδα

Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με τρία self test. Οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν όπως κάθε εβδομάδα από ένα τεστ την Τρίτη και την Παρασκευή και, με εξαίρεση αυτή την εβδομάδα, ένα έξτρα τεστ σήμερα Δευτέρα.

Στα άλλα σχολεία που δεν υπήρξε διακοπή λειτουργίας ή επαναλειτούργησαν από την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self test ισχύει η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top